Tratamentul medicamentos: influentat de ceea ce bem

Tratamentul medicamentos: influentat de ceea ce bem
  calendar_month        
Iata un domeniu in care sucurile de fructe nu sunt benefice! Credeai ca se poate asa ceva?

Sucul de fructe reduce in mod dramatic eficacitatea medicamentelor folosite pentru tratarea cancerului, bolilor de inima si tensiunii arteriale. Cel putin, asta afirma oamenii de stiinta.

Cercetarile in acest domeniu au aratat ca sucurile de portocale, de mere si de grepfrut reduc dramatic eficacitatea antibioticelor si a pastilelor contra febrei.

Cercetatorii cred ca aceste sucuri opresc medicamentele sa treaca in fluxul sangvin, prin urmare ele nu mai pot actiona asupra organismului, devenind astfel inutile.


Oamenii de stiinta avertizeaza ca efectele potentiale sunt atat de serioase incat ar fi mai bine ca pacientii sa inlocuiasca sucurile cu apa atunci cand urmeaza un tratament.

Acesta este insa doar varful iceberg-ului, cercetarile fiind inca in desfasurare. Asadar, este posibil ca si alte medicamente, in afara celor mentionate mai sus, sa fie afectate de sucurile de fructe.

Acum 20 de ani, cercetatorul David Bailey a demonstrat sucul de fructe mareste in mod periculos efectul felodipinului (blocant al canalelor de calciu, ca si nifedipinul) asupra presiunii sangvine.

Descoperirile sale au dus la avertizarea pacientilor care urmeaza un asemenea tratament, ca se supun unor riscuri daca nu evita unele bauturi.

Cele mai recente studii arata ca sucurile de fructe reduc puterea de actiune a medicamentelor, uneori chiar oprindu-le sa-si faca efectul. Iata un exemplu in plus care ne avertizeaza ca ce-i prea mult strica!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Studiu privind dietele
  • person

    "insemnari personale privind cele mai bune exercitii fitness."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right