Urticaria: o boala omniprezenta

Aceasta afectiune cutanata este caracterizata printr-o eruptie de bubite rosiatice insotita de mancarimi intense.
Exista mai multe tipuri de urticarie. Urticaria acuta persista intre 12-24 de ore. Este consecinta ingerarii unui medicament, a unei intepaturi de insecta sau a consumarii unui aliment. Se manifesta in mai putin de 3 ore de la intrarea in contact a organismului cu alergenul.
Cu cat contactul acesta este mai frecvent, cu atat urticaria va fi mai virulenta si va avea consecinte mai grave: edema lui Quincke (umflarea fetei si, mai rar, a laringelui), astm, scaderea tensiunii, soc anafilactic.
Cand persista cel putin 6 saptamani, este vorba urticarie cronica. Evolutia acestei forme de urticarie este foarte periculoasa deoarece poate determina complicatii ce pot fi fatale. Urticaria provocata de agenti fizici (caldura, frig, sudoare, apa, soare) se manifesta in zonele presate de pantofi, curea. In general trecatoare, consecintele bolii dispar spontan.
Tratarea urticariei
Infuzie de catina alba care se prepara din 2 lingurite de fructe zdrobite peste care se toarna 500 ml apa clocotita. Dupa 30 minute se strecoara, iar intreaga cantitate de ceai se bea fractionat pe parcursul unei zile.
Decoctul de stanjenel galben - pentru uz extern pe care il puteti prepara fierband 2 lingurite de pulbere de rizom la 1 cana apa (250 ml). Lasati totul la macerat timp de 2 ore, dupa care fierbeti iarasi timp de10-15 minute la foc domol. Strecurati si faceti spalaturi locale, folosind o compresa sterila.
Alte articole despre