Vaccinul impotriva AH1N1

Vaccinul impotriva AH1N1
  calendar_month   update 13 Ian 2010, ora: 09:11      
Vazand isteria care a cuprins populatia de cateva zile, mai precis de la evenimentul nefericit al carui protagonist a fost actorul Toni Tecuceanu, din ce in ce mai multa lume se inghesuie la cozi interminabile sa isi faca vaccinul contra mult temutei gripe provocate de virusul AH1N1.

Pareri pro si contra exista in continuare, fiecare din ele sustinute vehement de adeptii fiecarei tabere. Cu argumente care mai de care mai fanteziste, care tin mai degraba de prejudecati decat de studii medicale.

Si totusi, care este realitatea? Este bine sau rau sa ne vaccinam impotriva virusului AH1N1? Care ar fi riscurile si care beneficiile acestui vaccin?

Ce este vaccinul impotriva gripei porcine?
Vaccinul impotriva virusului AH1N1 reprezinta o substanta creata in laborator, pentru sinteza careia s-a folosit virusul gripei spaniole din 1918 combinat in mod artificial cu tulpina virusului comun H3N2 si H5N1(tulpina gripei aviare).

In componenta acestui vaccin exista material genetic de la doua tulpini de gripa porcina, alte doua tulpini de gripa umana si o singura tulpina de gripa aviara.

Din ce este facut vaccinul impotriva gripei porcine?
Conform informatiilor furnizate de specialistii din Arad, vaccinul Cantgrip, produs de Institutul Cantacuzino ar contine urmatoarele substante:

-(Substanta activa:) Antigen de virus gripal* (cultivat pe oua de gaina, provenite din colectivitati de gaini sanatoase), inactivat, echivalent urmatoarei tulpini:
Tulpina similara cu A/California/7/2009 (H1N1) (X-179A) 15mcg HA/Per doza de 0,5ml
-thimerosal si solutie tampon salina care contine:
-clorura de sodiu
-fosfat monoacid de sodiu dihidrat
-fosfat monopotasic
-aldehida formica
-apa pentru preparate injectabile

In ce forme de prezentare exista vaccinul AH1N1?
Cantgrip arata ca o suspensie usor opalescenta. Ea se administreaza injectabil.

Forme de dozaj:
- Cutii cu o fiola monodoza din sticla incolora a 0,5 ml suspensie injectabila
- Cutii cu 50 fiole monodoza din sticla incolora cate 0,5 ml suspensie injectabila

Din cauza prezentei in suspensia de vaccin a thimerosal-ului (care, potrivit surselor medicale contine mercur), vaccinul este suspectat a cauza cefalee, tulburari ale sistemului nervos central, frisoane si tulburari psiho-motorii.

De asemenea, o posibila reactie adversa a inocularii vaccinului este si declansarea bolii propriu-zise, deoarece vaccinul anti AH1N1, ca orice vaccin, contine secventa de ADN care se poate multiplica ulterior.

Totusi: Oare riscul de imbolnavire in urma administrarii vaccinului, cat si cel de aparitie a efectelor adverse nu este infinit mai mic decat cel al contactarii temutei boli, fara imunizare?Recomandari

Newsletter Ele.ro

Slabeste intr-o saptamana
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right