Vegheaza la sanatatea ochilor tai

Vegheaza la sanatatea ochilor tai
  calendar_month        
Lantul de farmacii Centrofarm si Europe Eye, cel mai mare spital de oftalmologie din Europa, anunta lansarea oficiala a campaniei medicale "Vegheaza la sanatatea ochilor tai", ce are ca obiectiv informarea publicului cu privire la riscul de a dezvolta complicatii ale diabetului zaharat sau ale hipertensiunii arteriale, dar si facilitarea tratamentului pentru aceste afectiuni.

Campania se desfasoara in perioada 1 octombrie - 30 noiembrie 2011, conform unui orar prestabilit, in orasele: Bucuresti, Brasov, Iasi, Galati, Sibiu si Targu-Mures.

In cadrul campaniei, clientii Centrofarm diagnosticati cu diabet sau hipertensiune arteriala beneficiaza de examinare oftalmologica gratuita, in farmacii. Consultatia este realizata de catre medici oftalmologi, cu aparatura medicala de ultima generatie.

In urma rezultatului prezumtiv, pacientul este consiliat cu privire la complicatiile diabetului zaharat si ale hipertensiunii arteriale si este indrumat catre partenerii medicali pentru investigatii suplimentare in vederea stabilirii diagnosticului de certitudine.

In baza cardului de fidelitate sau a flyerului de campanie, clientii vor putea beneficia de oferte speciale in toate farmaciile Centrofarm si oferte la serviciile medicale (consult oftalmologic si examen al fundului de ochi). Informatii despre orarul de testare se pot obtine gratuit la TelVerde 0800-07-03-07.

Potrivit Federatiei Internationale de Diabet, complicatiile diabetului reprezinta principala cauza de deces in randul populatiei diagnosticate cu diabet. Se estimeaza ca in anul 2010, la nivel global, aproximativ 4 milioane de oameni cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani au decedat din cauza complicatiilor acestei afectiuni, reprezentand 6.8 % din mortalitatea globala pentru grupa de varsta mai sus mentionata.

Statisticile Federatiei Internationale de Diabet arata ca in 2010, in Romania, prevalenta diabetului era de 8.4% in randul populatiei cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani. Statistici ingrijoratoare se inregistreaza de asemenea, in randul copiilor deoarece cresterea numarului de cazuri de obezitate conduce la marirea riscului aparitiei precoce a diabetului.

"Avem convingerea ca prin intermediul parteneriatului pe care l-am stabilit cu renumitul spital de oftalmologie Europe Eye vom facilita accesul unui numar mare de persoane la servicii medicale de diagnosticare si tratament de inalta calitate. Estimam ca mesajele noastre vor ajunge la peste 500 000 de persoane, dintre care, peste 10 000 de pacienti care sufera de diabet sau hipertensiune arteriala vor putea beneficia de control oftalmologic gratuit.

Cu fiecare nou proiect, dorim sa venim in sprijinul unui public tot mai larg pentru a sustine procesul de prevenire sau de tratare a unui numar cat mai mare de afectiuni" a declarat Dorin Catana, Director General Centrofarm.

"Ne bucuram ca am reusit sa dezvoltam acest proiect impreuna cu farmaciile Centrofarm, un partener de incredere, cu traditie in derularea campaniilor medicale. in cadrul proiectului, ne dorim ca dialogul direct dintre specialisti si clienti, alaturi de materialele de documentare si tehnologia de ultima ora sa vina in sprijinul persoanelor care sufera de diabet sau hipertensiune arteriala, pentru a-i informa cu privire la complicatiile acestor afectiuni, cum ar fi retinopatia diabetica, a declarat Diana Olaru, Director Marketing Europe Eye.

Campania se bucura de sprijinul unor parteneri importanti ai Centrofarm: Europe Eye Hospital, Clinca de Oftalmologie Sfantul Andrei, Antibiotice, Roche - Accu Chek, Terapia-Ranbaxy, Medfarm Trading, Biofarm.Partenerul media unic al campaniei este Europa FM.

La evenimentul de lansare a proiectului au sustinut prezentari Dorin Catana, Director General Centrofarm si Profesor Doctor Benone Carstocea, Presedinte al Societatii Romane de Oftalmologie, Medic Primar Oftalmolog, Doctor in stiinte Medicale, Director Medical Europe Eye.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

adfdas
  • person

    ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right