4 produse antibacteriene noi

4 produse antibacteriene noi
  calendar_month        
O noua gama de produse aseptizate face ravagii pe piata japoneza. Ea contine haine, papetarie, electrocasnice si accesorii auto. Iata cateva exemple pe care speram sa le avem si la noi in tara in curand!

Cauciuc antimicrobian

Primul cauciuc antimicrobian a fost creat la Universitatea Alabama. Acest cauciuc este diferit de celelalte datorita curateniei sale durabile.

El distruge nu doar bacteriile, ci si virusurile si chiar ciupercile.

Manusi chirurgicale si catetere, biberoane, tetine si zahar, dar si prezervative: toate sunt utilizari potentiale ale cauciucului antimicrobian.

Volan curat

La inceput a fost frana ABS, apoi airbag-urile, iar acum ultimul dispozitiv de siguranta este volanul rezistent la microbi.

Oferit la berlina Toyota Logo vanduta in Asia, acest volan are atata succes incat se doreste introducerea si altor accesorii antibacteriene, cum sunt butoanele, para schimbatorului de viteze si interioarele portierelor.

Uniforme antimicrobiene

Chimistii nemti vor sa integreze triclosanul - ingredientul activ in majoritatea sapunurilor si detergentilor antibacterieni - in fibrele vestimentare. Scopul este fabricarea hainelor la adapost de ciuperci, mucegaiuri si bacterii pentru angajatii spitalelor si restaurantelor.

Cu atat mai bine, deoarece un studiu recent al Universitatii Cornell a revelat prezenta, in special pe bumbac, a sporilor de Aspergillus Fungus, o ciuperca mortala in caz de imunitate slabita.

Ecranul care ucide

Ecranul tactil, cel pe care se apasa pentru operatiile numerice, ca de exemplu la bancomat, transmite multi microbi deoarece este manipulat in fiecare zi de mii de degete.

Pentru a pune capat acestei amenintari, societatea Methuen din Massachusetts a conceput Clean Screen, un ecran tactil in care este incorporata o substanta ce distruge microbii.

In laborator, produsul a rezistat pana acum la peste 200 milioane de atingeri.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Miscari de protest
  • person

    "indiferenta naste monstrii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right