7 remedii naturale pentru durerile menstruale

7 remedii naturale pentru durerile menstruale
  calendar_month   update 13 Oct 2015, ora: 18:52      
Daca nu te numeri printre norocoasele pentru care menstruatia trece luna de luna fara pic de durere, atunci inseamna ca stii ce inseamna sa cauti un leac pentru crampele cumplite.

Iata cateva remedii naturale pe care le poti incerca:

Musetel

Musetelul este unul dintre cele mai bune remedii pentru alungarea durerilor menstruale. Are atat proprietati antiseptice, cat si antiinflamatorii, ceea ce inseamna ca va calma crampele musculare si te va scapa de balonarea specifica ciclului. Cel mai bun mod de a consuma musetelul este sub forma unei infuzii, cu alte cuvinte, o ceasca cu cea face minuni.

Fenicul

Feniculul dulce e bine sa il consumi regulat, nu doar in perioada menstruatiei, intrucat are rolul de a regla ciclul. In plus, reduce spasmele care creeaza disconfortul abdominal din perioada menstruatiei.

Magneziul

Prezent intr-o multime de produse alimentare, magneziul este extrem de util in cazul durerilor provocate de menstruatie. Relaxeaza tesutul muscular prevenind crampele dureroase. De fapt, deficitul de magneziu este considerat ca fiind cauza principala a spasmelor musculare care au loc in timpul ciclului. Pestele, verdeturile si ciocolata neagra sunt bogate in magneziu.

Black Cohosh

Black Cohosh, cunoscuta si sub denumirea de Cimicifuga racemosa, este utilizata pentru tratarea afectiunilor ginecologice. Infuzia din aceasta planta reduce bufeurile si transpiratiile nocturne de pe perioada menstruatiei. Intrucat are proprietati antiinflamatorii, reduce spasmele musculare, dar si durerile de spate.

Vitamina A

Asigura-ti aportul necesar de vitamina A si in acest fel vei trece garantat mult mai usor peste perioada menstruatiei. Cea mai mare cantitate de vitamina A se regaseste in morcovi.

Ghimbirul

Si ghimbirul usureaza durerile. Il poti consuma ca atare daca suporti gustul sau usor intepator sau in infuzie. Taie greata, diareea si varsaturile de care unele femei au parte luna de luna.

Omega-6

Acizii grasi Omega-6 sunt vitali pentru organismul femeii. Pe de o parte contribuie la imbunatatirea structurii ovulelor si pe de alta reduc riscul de inflamatie. Uleiul de peste contine o cantitate mare de Omega-6, iar femeile care l-au consumat au spus ca durerile lor menstruale s-au diminuat.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Avem Timp
  • person

    "nimic nu este intamplator"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right