Acupunctura - arma antidurere

Acupunctura - arma antidurere
  calendar_month        
Buna functionare a organelor depinde de o circulatie energetica libera. Daca aceasta circulatie este blocata, acele de acupunctura te ajuta sa te refaci. Scapa de dureri prin acupunctura!

Acupunctura contra durerilor

Acum mai bine de 50 ani (in 1958), chinezii au bulversat teoriile asupra durerii realizand o interventie chirurgicala sub acupunctura. De atunci, acupunctura si-a pastrat locul in tratamentele contra durerilor. Ea nu mai este privita astazi ca un miracol, ci ca un adevarat tratament contra suferintelor fizice.

Cum functioneaza acupunctura?

Meridianele corpului prin care circula energia chi
Meridianele, aceasta retea de canale invizibile, parcurg intreg corpul regland functiile fiziologice, precum respiratia. Medicina chineza numara doisprezece astfel de canale principale conectate cu organele vitale. Dar exista si meridiane cutanate sau secundare. Pe fiecare dintre acestea se gasesc puncte ce pot fi excitate cu acul pentru a modifica fluxul de energie. Aceasta recativare corecteaza dezechilibrele.

Cum se petrece o sedinta de acupunctura?
Inainte de sedinta, acupunctorul pune un disgnostic energetic: exces de yang sau de yin, vid energetic sau supraplin, alege punctele de comanda ale meridianelor. Apoi infige acele (de unica folosinta), care stau in piele 20 minute. Intepaturile nu sunt dureroase. Obiectivul acestora este stimularea energiei pentru restabilirea echilibrului yin-yang. Dupa sedinta e normal sa te simti obosita.

Acupunctura in durerile de zi cu zi

Acupunctura nu este utila in tratarea tuturor durerilor, insa are un mare avantaj: ea este lipsita de efecte secundare. Persoanele in varsta, cele care sufera de reumatism sau care nu suporta bine antiinflamatoarele pot incerca acupunctura.

In tratarea picioarelor grele
Acest simptom indica stagnarea yin-ului. Cauza este in general un exces de umiditate, adica retentie de apa, posibil insuficienta renala. Acele vor reactiva deci splina si rinichii. O sedinta pe saptamana timp de o luna diminueaza senzatia de picioare grele.

Insomnii
la fiecare 2 ore, chi-ul ajunge dintr-un meridian in altul si viziteaza astfel fiecare viscera in 24 ore. De la ora 23 la ora 1, energia circula in meridianul vezicii biliare. De la ora 1 la 3, e randul ficatului. Prin acupunctura se regleaza ceasurile, fiind necesare doua sedinte intr-o saptamana.

Durere de spate
Articulatiile sunt obstacole naturale in calea circulatiei energetice. Cand totul merge bine, energia chi trece d eaceste bariere fara probleme. In caz de stres cronic, muschii se cotracta, discurile se deshidrateaza si apar blocaje la nivelul vertebrelor. Sunt necesare cate 3 sedinte la 15 zile pentru a actiona contra inflamatiei.


Autor: Nuage
Recomandari