Beneficiile vinului asupra sanatatii si frumusetii

Beneficiile vinului asupra sanatatii si frumusetii
  calendar_month        
In luna femeii, Corelli Wine Bar sarbatoreste frumusetea, nobletea si grija fata de noi insine.

Miercuri, 7 martie, Wine Bar-ul a gazduit o degustare de vinuri din regiunea de nord a Italiei, completata de prezentarea beneficiilor licorii bahice asupra sanatatii si frumusetii.

Degustare de vinuri

Vinurile degustate au fost, pe rand, alb, rose si rosu. Cel alb, Santa Cristina Lugana D.O.C (2011), originar din regiunea San Benedetto di Lugana, a fost preferatul publicului feminin, datorita buchetului complex format din piersica, banane, citrice si grapefruit.

Vinul Rose, Bardoliono Chiaretto D.O.C de la producatorul Zenato, a fost prezentat in premiera oaspetilor nostri, fiind un vin tanar, din anul 2011. in contrast cu vremea friguroasa din 7 martie, Bardolino a fost recomandat pentru zilele toride de vara, servit alaturi de un platou cu fructe de mare. Culoarea rosu coral si parfumul cu aroma de afine il face vinul ideal pentru doamne.

Ultimul vin degustat de oaspetii Corelli Wine Bar a fost cel rosu - Valpolicella Superiore D.O.C, produs in anul 2009, din struguri din zona Sant Ambrogio. Acest vin, cu accente delicate de migdale si violete, are un potential de invechire de pana la 5 ani.

Vinul nu contine grasimi, colesterol sau fibre si favorizeaza digestia

Gazda Corelli Wine Bar, Denisa, a indicat cateva dintre cele mai importante beneficii ale vinului, atat alb, cat si rosu.

Vinul este considerat al doilea fluid important dupa sange din punctul de vedere al complexitatii compozitiei sale. Acesta contine in medie 85% apa, 12% alcool si in limita celor 3 procente ramase, alte 1.000 de elemente, cum ar fi zaharul rezidual, potasiul, calciul, magneziul, sodiul, fierul, fosforul, plus polifenoli, sulfati, azotati, acid lactic, aminoacizi (aproape identici cu cei din sange).
52736.jpg


Studiile au demonstrat ca cei care beau vin traiesc mai mult in comparatie cu cei care consuma alte bauturi alcoolice. Mai mult, vinul nu contine grasimi, colesterol sau fibre si favorizeaza digestia. Un pahar de vin inainte de masa stimuleaza pofta de mancare si contribuie la echilibrul nutritional, fiind recomandat de medici si in cazul anemiilor. Totodata, vinul reduce vizibil si efectele osteoporozei. Pana acum, vinul rosu era considerat inamicul unui zambet frumos, insa cercetatorii au descoperit ca, in realitate, acesta previne cariile. Bonus: aceeasi bautura da un impuls creierului si intareste sistemul imunitar.

Vinul alb reduce nivelul colesterolului, este bun pentru plamani si are efect anti-inflamator. Antioxidantii din vinul alb te protejeaza de moleculele daunatoare ce iti pot afecta tesuturile pulmonare.

Vinul poate fi cea mai buna protectie UV . Cercetatorii spanioli au descoperit ca strugurii detin proprietati remarcabile impotriva efectelor negative ale razelor ultraviolete asupra pielii. Radiatiile solare la care suntem expusi in sezonul cald pot provoca adevarate dezastre pentru sanatate, de la arsuri si imbatranire prematura pana la cancer de piele.

Corelli Wine Bar pregateste in luna aprilie o serie de evenimente menite sa dezvaluie publicului din Bucuresti frumusetea, nobletea si povestea dintr-un pahar cu vin. Mai multe detalii pe pagina de Facebook Corelli Wine Bar.

Recomandari