Cristaloterapie pentru incepatori

Cristaloterapie pentru incepatori
  calendar_month        
Se pot spune multe despre un cristal, pornind de la culoarea lui si de la modul magic in care interactioneaza cu lumina.

Culoarea este cel mai important factor care trebuie cunoscut daca vrei sa lucrezi cu cristalele. Teoretic, este posibil sa-ti pui la punct o tehnica de lucru bazata in intregime pe culoarea si nuanta acestora.

Albul este culoarea gandirii si a constiintei superioare. Simbolizeaza chestiunile spirituale, fiind pur, curat si nepatat de murdaria si deseurile existentei fizice. Albul reprezinta intuitia si abilitatile psihice; sugereaza inocenta si puritatea. Foloseste cristale albe atunci cand vrei sa reflectezi asupra unor probleme de ordin spiritual.

Negrul, pe de alta parte, simbolizeaza lucrurile cu mai multa greutate. Evident, are mari valente stabilizatoare: pamantul de sub talpile noastre este intunecat si solid. Dar culoarea neagra poate reprezenta si accente grave, precum negativismul si amaraciunea sau emotii intime, sumbre, cum ar fi anxietatea si depresia. Vizibilitatea pe timp de noapte se datoreaza numai luminii reflectate de luna sau a licarului stelelor. Foloseste cristale negre atunci cand vrei sa meditezi asupra unor lucruri ce par ascunse, secrete, intunecate sau obscure, cand doresti sa reflectezi la sinele propriu, la situatia ta, la persoanele din jur.">

Griul este un amestec de alb si negru. O piatra sau un cristal gri iti pot sugera o umbra racoroasa, un refugiu din fata soarelui arzator. Foloseste cristale gri cand vrei ca o situatie sa revina sub control, cand doresti sa alungi ceata gandurilor si a emotiilor sau pentru a-ti clarifica aspectele mai intunecate ale constiintei.

Rosul este culoarea pasiunii. Este si culoarea sangelui ce palpita in vene, sustinand energia si esenta omului. Rosul te poate pune in alerta: avertizeaza asupra pericolului sau te sileste sa te opresti brusc. Foloseste cristale rosii cand simti ca o chestiune te pasioneaza foarte mult sau cand te ocupi de lucruri de o importanta capitala.

Rozul, o nuanta mai deschisa, mai delicata de rosu, reprezinta pasiunile mai domolite. Nuantele de roz si trandafiriu sunt linistitoare, calmante, chiar vindecatoare. Foloseste cristale roz cand vrei sa te bucuri de pace, armonie si seninatate.

Portocaliul, o combinatie de rosu si galben, imbina pasiunea cu stralucirea si ne aminteste de amurguri si de insule tropicale. Este culoarea vitalitatii si a voiosiei; cristalele portocalii de pot ajuta sa-ti sporesti energia, forta, vioiciunea si sa-ti imbunatatesti starea sanatatii.

Albastrul, culoarea marii si a cerului, inspira seninatate. Este asociata cu meditatia, intuitia si abilitatile psihice. Foloseste cristale albastre daca vrei sa intri in legatura cu marea adanca a constiintei sau daca doresti sa te avanti spre noi inaltimi in cautarea inspiratiei.


Pentru mai multe detalii in legatura cu cristaloterapia, puteti citi in cartea Cristaloterapie pentru incepatori aparuta la editura Polirom.
Recomandari