Cum sa ne imbunatatim metabolismul

Cum sa ne imbunatatim metabolismul
  calendar_month        
Daca vrem sa fim siguri ca procesele metabolice din corpul nostru se pun in miscare la timp, incepem dimineata cu un pahar de apa de izvor, eventual apa minerala neacidulata. Deshidratarea incetineste fluxul de sange asa ca toata ziua ne-am simti amortiti.

Foarte important este un mic dejun bogat, care ar trebui sa contina cereale, lapte degresat si fructe. Daca nu neglijam mancarea sanatoasa dimineata, peste zi vom arde mai multe calorii, decat cei care flamanzesc de dimineata.

Nu ar trebui sa uitam nici de gustarea regulata, care ar trebui sa dea corpului nostru cam 800 - 1200 kj ( 1 kilocalorie = 4,2 kj).Pentru pranz cel mai bine merg legumele proaspete cu carne dietetica, pieptul de pui sau pestele cu salata. Digestia noastra se va ocupa in primul rand de descompunerea proteinelor, folosind pentru asta majoritatea energiei care altfel s-ar depune.

Nici dupa-amiaza nu ar trebui sa renuntam la o gustare mai mult simbolica - este de ajuns un fruct sau o bucatica de branza. Stimuleaza sistemul digestiv si ajuta la arderea caloriilor.

Nu trebuie sa uitam de sport
Cel mai bine este sa facem exercitii musculare de cel putin 2 ori pe saptamana, cate 20-45 de minute. Pe langa asta ar trebui sa adaugam o data pe saptamana circa 40 de minute de alergare pe steper sau mers pe bicicleta.

Iar la cina? Din punct de vedere al accelerarii metabolismului, se recomanda o mancare potrivit de condimentata. Daca vom folosi la pregatirea ei ardei iute, metabolismul nostru se accelereaza si ardem mai rapid caloriile.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

barbati
  • person

    "(braveheart)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right