Cum tratezi otita cu ajutorul cepei

Cum tratezi otita cu ajutorul cepei
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
03 Mai 2018, 14:25
  update
Actualizat
25 Apr 2018, ora: 19:31
     
Otita este infectia care provoaca inflamație la nivelul urechii. Cel mai frecvent caz este cel al otitei medii, care provoacă inflamație în membrana timpanica situată în spatele urechii medii.

Infecțiile urechilor apar cel mai adesea la copii, deoarece micuții nu au dezvoltat pe deplin trompa lui Eustachio, motiv pentru care sunt mai ușor de blocat. trompa lui Eustachio este responsabila pentru scurgerea fluidelor care apar în membrana timpanică. Curenții puternici de vânt sunt cei care cauzează obstrucția tuburilor și din acest motiv se generează infecția.

Cauzele otitei
- alergii    
- răceli     
- Schimbări bruște ale climei     
- Fumul de tutun

Otita nu este contagioasă, dar din moment ce răcelile sunt una dintre cele mai frecvente cauze, trebuie să le prevenim. La copii, este mai ușor să se răspândească o răceală comună și să provoace acest tip de infecție. 

Ceapa, remediu excelent pentru otita

Ceapa este una dintre cele mai comune legume din bucătărie și a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri.

Aceasta leguma este originara din Asia, dar culturile sale au inceput sa se raspandeasca in timp in toata lumea. Ceapa este bogata in vitamine, inclusiv C si B6, si minerale, cum ar fi fier si potasiu. Datorită acestui lucru ajută la întărirea sistemului imunitar și, prin urmare, combate alergiile, inflamațiile și elimină toxinele într-un mod mai eficient.

Care sunt proprietățile cepei?

Ceapa este o sursa indispensabila de nutrienti. Aceasta leguma are capacitatea de a întări sistemul imunitar care este responsabil pentru asigurarea apărării organismului și, astfel, ajută la prevenirea bolilor precum diabetul, deoarece nu conține un conținut ridicat de zahăr.

Ceapa ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge și, la rândul său, ajută la eliminarea organismelor dăunătoare care afectează sistemul digestiv.


Cum putem profita de aceasta leguma?

Vă recomandăm să pregătiți o supă cu ceapă dacă prezentați oricare dintre cele două simptome pentru a obține o îmbunătățire.

Notă: Nu se recomandă utilizarea excesivă a cepei. În cazul depășirii zilnice, dozele ar putea genera respirație urinară, gaz și flatulență.

Ceapa are proprietăți care ajută la reducerea inflamației și calmarea simptomelor prin infecție, motiv pentru care îl este recomandata ca remediu natural pentru tratarea otitei.

Ce trebuie sa faci?  
Se taie ceapa în pătrate mici.  Pune-o în urechea afectată înainte de a dormi și las-o să acționeze toată noaptea.

De asemenea o alta metoda consta in extragerea sucului de ceapa. Inmoaie bumbacul sau bucata de pânză cu sucul de ceapă si incalzeste-o. Asigura-te că este la o temperatură medie și pune-l pe urechea care prezintă infecția. Sucul de ceapă nu trebuie să fiarbă sau ar putea provoca vătămări mai grave.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Strigat de durere
  • person

    "suntem aidoma unor umbre in spatele unui cuvint"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere