Homeopatie... de vacanta

Homeopatie... de vacanta
  calendar_month        
Deshidratarea ce poate sa apara in cursul unei calatorii, datorita expunerii bruste la o clima calda, aportului lichidian insuficient dar si ca urmare a unei hemoragii sau a diareei se poate trata cu China C200 se administreaza 3 granule de 1-3 ori/zi. Remediul este util si in starile febrile cu deshidratare.

Alaturi de China, Sarurile schussler D6 se administreaza 6 granule/zi 3-5 zile in starile de deshidratare cu pierderi de saruri minerale, dupa diarei, dupa pierderi de lichide vitale prin hemoragie, transpiratie, varsaturi, atunci cand bolnavul prezinta stari de slabiciune, hipotensiune, crampe musculare. Este si un tratament de intretinere deosebit de util in perioade de canicula.

Febra la debut cu agitatie, fata rosie eventual dureri de cap beneficiaza de belladona D30 - cate 3 granule administrate la interval de 30 de minute. Acest remediu este util si in dureri dentare dar si in cefaleea violenta produsa de insolatie.

Neplacuta durere, dar mai ales neplacutele echimoze (vanatai) si edeme (umflaturi) ce apar in traumatismele de orice natura beneficiaza de un minunat remediu preparat din "carul zanelor" - arnica montana. Planta din flora ocrotita, este cunoscuta in medicina populara pentru capacitatile de vindecare a ranilor, dar nu inlocuieste desigur tratamentul local (curatirea plagii). Util in orice situatie, de la echimoze pana la fracturi, remediul se poate folosi si in prevenirea febrei musculare. Remediul homeopat se administreaza mai des in momentul accidentului (de 3-5 ori/zi) iar apoi in priza unica zilnic sau la cateva zile inca 1-2 saptamani in dilutii medii (CH7). In traumatismele inchise, echimoze si entorse se poate folosi si local sub forma de unguent sau ulei (cand pielea este intacta).

Intepaturile de insecte beneficiaza ca tratament general de ledum D6, cand este vorba de intepatura de tantar sau alte intepaturi punctiforme si pruriginoase (care produc mancarimi), sau de apis D6 cand este vorba de intepatura de albina.

In ambele cazuri se administreaza cate 3 granule odata de 3-5 ori/zi. In scop preventiv se pare ca si-a dovedit utilitatea unguentul cu staphysagria D3. Daca unguentul nu ne este la indem?na, un amestec de staphysagria D3 30 - 50 de picaturi cu 30 ml ulei de masline poate fi util pentru ungerea tegumentelor.

Chiar daca nu urmezi un tratament homeopat, te poti folosi de aceasta mica trusa de urgenta; dar nu uita: daca semnele de ameliorare nu apar rapid, cauta un medic!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

fericire
  • person

    "traieste viata"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right