Masajul cu pietre calde - rasfat, terapie si relaxare

history_edu redactia ele.ro calendar_month 13 Nov 2006, 11:15
Originar din cultura de intretinere, relaxare si vindecare a amerindienilor, masajul cu pietre calde a fost preluat mult mai tarziu de catre chinezi. Masajul cu pietre calde, nu este deci ceva nou, dar a fost preluat de civilizatia "moderna" mult mai tarziu.
Terapia cu pietre se face de regula combinata - pietre calde cu pietre reci (negru cu alb), dar in occident este practicata mai mult cea cu pietre calde. Folosirea pietrelor firbinti este una din cele mai mari noutati in materie de tratamente si masaj antistres. Terapia geotermala (terapia cu pietre) este in acest moment la mare cautare in intraga lume pentru efectele sale de detoxifiere, relaxare si echilibrare energetica a corpul
Cum sunt alese pietrele?
">

Pietrele sunt alese pe marimi si forme, in functie de fiecare parte a corpului (umeri, genunchi, picioare, gat, coloana etc). Cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele lunguiete pentru zona gatului si cele mai fine pentru spate si ceafa.
De regula sunt alese 54 de pietre de origine vulcanica de culoare gri inchis care sunt folosite fierbinti (sunt incalzite intr-un recipient termal plin de apa a carei temperatura atinge 55 grade C).
Pietrele au diverse forme pentru ca trebuie adaptate la diferitele parti ale corpului. Pentru a ajunge la aceste forme ele au fost supuse unor procese care le lasa perfect netede. Cel mai mare si mai durabil beneficiu este obtinut prin folosirea pietrelor negre de origine vulcanica.
Pietrele calde nu ard pielea?
Acest tip de pietre nu ard si nici nu fac vreun rau; mainile pricepute ale celui care realizeaza masajul, strecoara pietrele de la stanga la dreapta si de sus in jos, permitand persoanei care face acest tratament sa resimta o senzatie profunda de bine si relaxare.
Pot fi folosite orice fel de pietre pentru un astfel de masaj?
Un astfel de masaj nu poate fi efectuat cu orice piatra luata de pe malul raului si in niciun caz nu trebuie sa incercati sa il faceti de capul vostru.
Masajul cu pietre calde are niste reguli foarte stricte, necesita o pregatire prelabila, iar pietrele sunt pietre speciale, prelucrate si alese cu grija.
Pe ce este bazata de fapt terapia cu pietre calde?
Terapia cu pietre este bazata pe disciplinele orientale, conform carora exista sapte puncte enrgetice numite chakra localizate de-a lungul canalului central al corpului - centre ale energiei vitale care sunt legate de anumite organe ale corpului. Din punctele chakra, energia este distribuita in intreg organismul prin numerose canale energetice care traverseaza corpul.
Stimularea punctelor chakra ajuta de altfel sa se echilibreze energia care circula in corp (un flux prea mare de energie sau prea mic creeaza dezechilibre). In acest scop in timpul "terapiei prin pietre", pietrele fiebinti sunt asezate in dreptul punctelor chakra si devin intrari si iesiri de energie realizand o conexiune intre membrele inferioare si superioare.
Care sunt etapele unui astfel de tratament?
">

Pentru a efectua tratamentul se pregatesc o serie de pietre netede pe care pacientul este asezat. Apoi pietrele sunt plasate in diferite parti ale corpului si masajul incepe sa combine presiunea mainilor si miscarile care sunt continuate de pietre.
Conform specialistilor in metode de relaxare si yoga elementul fundamental in terapia geotermala presupune aplicarea de pietre calde actionand pe doua nivele:
intr-un mod static prin presopunctura in anumite puncte,
intr-un mod dinamic prin metode de masaj bine definite.
Cum se efectueaza masajul cu pietre?
">
Pentru a realiza masajul este nevoie de un ulei care faciliteaza alunecarea pietrelor pe corp si de a dezvolta in acest fel o actiune mai delicata. De regula se aleg uleiuri de aromoterapie pentru a combina cele doua efecte.
Pietrele sunt asezate si inclinate prin apasare, pe piele, in zonele tinta. In timpul acestui tip de masaj, se resimte o durere placuta. Caldura, emanata usor de pietre, relaxeaza muschii.
Temperatura ridicata favorizeaza, de asemenea, transpiratia ceea ce duce la eliminarea de toxine. La incheierea sedintei de "terapie prin pietre" trebuie sa se bea multa apa pentru a reface cantitatea de lichide si saruri pierduta prin transpiratie.
Sedinta de masaj, de obicei dureaza o ora, si exista posibilitatea sa se ramana in pozitie culcata inca o jumatate de ora dupa incheierea masajului, pentru a desavarsi relaxarea.
Pentru ce este indicata terapia cu pietre calde?
Accelereaza circulatia sangelui si metabolismul celular.
Este unul din cele mai potrivite remedii pentru relaxare si somnul adanc.
Este potrivit pentru oameni stresati, nervosi, cu stari de anxietate, insomnii, cu probleme ale spatelui, dureri musculare, probleme circulatorii, artroze si artrite.
Sursa: www.slimart.ro
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





Cercelusi super dragutzi
- person
"e loc sub soare pentru toata lumea. mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra."