Masajul talpii

Masajul talpii
  calendar_month        
Pentru a intampina vacanta total relaxata am cautat si am gasit pentru voi una dintre cele mai vechi si mai cautate tehnici de relaxare corporala: masajul.

Masajul talpii este o practica foarte veche folosita ca metoda de relaxare si vindecare, aplicata prima data in urma cu mai bine de 5000 de ani de catre greci, egipteni, japonezi si chinezi.

Picioarele sunt partile corpului care suporta toata greutatea acestuia, dar in acelasi timp una din cele mai neglijate parti ale sale. Ele trebuie protejate zilnic, dar din pacate ne atrag atentia doar cand incep sa ne doara.

Masajul asigura o buna circulatie sanguina, iar aceasta este vitala pentru fiecare organ in parte deoarece transporta material nutritiv, hormoni si anticorpi.

Dupa cum se stie toate zonele sunt reprezentate pe talpa ca pe o harta. Piciorul stang reprezinta partea stanga a corpului, iar piciorul drept partea dreapta a corpului.
Exista harti care indica exact unde se gasesc centrii nervosi din talpa. Ar fi bine sa cunosti si tu acesti centri. Daca simti durere in timpul masajului in talpa inseamna ca ai probleme cu organul care este reprezentat de zona respectiva.

Masajul este bun impotriva durerilor de cap, durerilor de spate si a tensiunilor simtite in zona umerilor precum si in crampele musculare.
Masajul imbunatateste circulatia sangelui, relaxeaza si elimina stresul acumulat in organism.


Etapele executarii unui masaj:

- relaxeaza-te cu un dus caldut pentru detensionarea muschilor;
- cumpara din comert o crema sau un ulei special pentru executarea masajului (crema faciliteaza executarea micarilor);
- masajul se incepe de la glezna, se continua cu calcaiul si apoi cu varfurile (miscarile se vor repeta de cateva ori);
- se prinde piciorul cu ambele maini si se maseaza cu miscari circulare fiecare deget in parte;
- talpa se maseaza dinspre centru spre partile laterale folosind miscari circulare.


Masajul este o adevarata binefacere pentru organismul tau. Rezultatele nu apar pe loc, dar dupa cateva sedinte regulate efectele vor fi cu adevarat resimtite.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

nu ti face griji
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right