Scapati de griji

Scapati de griji
  calendar_month        
Unul din principiile de baza ale Reiki spune: Nu mai sunt ingrijorat. De multe ori oamenii isi fac griji inutile, care le consuma energia si-i impiedica sa faca lucruri utile. Aceasta constatare vine din antichitate, din vremea Imperiului Roman, cand Epictet si apoi Marcus Aurelius au incercat sa-i ajute pe oameni sa constientizeze care sunt grijile inutile. Ei au recomandat urmatorul lucru:

Impartiti problemele voastre in doua categorii: cele care sunt in puterea voastra sa le rezolvati si cele care nu sunt in puterea voastra. Este o pierdere de vreme sa va ocupati de rezolvarea problemelor care nu sunt in puterea voastra.

Si in societatea actuala sunt oameni care sunt preocupati de inflatie, somaj, etc. Daca sunteti ministru de finante, ocupati-va de inflatie, daca nu, e o pierdere de timp. Daca sunteti ministrul muncii trebuie sa va preocupe somajul, altfel nu, pentru ca e o pierdere de timp. Si tot asa putem continua si cu cresterea preturilor, cursul valutar, evolutia bursei, jocuri politice, etc. Daca nu sunteti implicat direct si nu sta in puterea dvs sa rezolvati problemele respective, lasati-le celor in drept, nu va pierdeti timpul si energia cu ele. Va veti putea astfel focaliza energia pentru solutionarea problemelor dvs reale, cum ar fi imbunatatirea vietii personale, cresterea eficientei activitatii profesionale, pastrarea sanatatii optime, ajutarea celor din jur, etc. Nici pentru acestea nu trebuie sa ne facem griji.

Trebuie sa avem incredere in capacitatea noastra de a ne descurca in aceasta societate in care spiritul nostru a ales sa vina, ca sa invete ceva, sa progreseze si sa evolueze. Trebuie sa avem incredere ca Dumnezeu care este atotputernic si atotstiutor, stie ce ne trebuie, stie ce meritam si ne va da tot ce e mai potrivit pentru noi, spre binele nostru superior.

Vrem mai mult? Foarte bine, trebuie sa facem mai mult bine si vom primi mai mult. Singura noastra preocupare trebuie sa fie sa facem mai mult bine in toata activitatea noastra, si in cea profesionala si in cea domestica. Asta e calea spre a scapa de griji. Nu trebuie sa ne intereseze "capra vecinului" nici sa ne facem griji pentru altii. Un proverb romanesc spune: "calul moare de drum si prostul de grija altuia". Sa-i lasam pe toti sa fie judecati de cine trebuie, nu de noi, exista justitie pamanteasca si cereasca, nu trebuie sa ne facem noi probleme pentru asta.

Trebuie sa eliminam toate grijile din viata noastra. Si in acest mod, viata noastra se poate imbunatatii. Fiti fara grija!

Recomandari