Secretele sanatatii de fier ale calugarilor tibetani

Secretele sanatatii de fier ale calugarilor tibetani
  calendar_month        
Calugarii tibetani isi pastreaza alerta starea psihica si fizica si au multa energie in activitatile zilnice. Daca vrei sa descoperi cateva dintre secretele vitalitatii sanatatii lor de fier, urmeaza sfaturile de mai jos.

Medicina naturista , vindecarea prin sunete si exercitiile fizice bazate pe principiile yoga sunt cateva dintre ritualurile zilnice ale tibetanilor. In acest fel isi reinnoiesc energia si vitalitatea si se bucura de sanatate de fier si longevitate.

Ierburi si alimente ca medicina

Corpul uman este conceput sa absoarba nutrientii si fitochimicalele din alimentele gasite in natura. Acest lucru ajuta la reducerea inflamatiilor. Prin reducerea inflamatiilor, toate sistemele organismului uman functioneaza la cote inalte. In acest fel ne pastram si vitalitatea si energia necesare pentru activitatile cotidiene.

Schinduful sau fanul grecesc este o veche planta medicinala cu o varietate de beneficii pentru sanatate. A fost folosit de peste 6000 de ani in Egipt. Aceasta planta ajuta la echilibrarea dereglarilor digestive, precum refluxul acid, prin reducerea inflamatiilor.

De asemenea, reduce si nivelul de zahar din sange, ceea ce este benefic pentru prevenirea diabetului. Chinezii folosesc schinduful si ca tonic pentru rinichi. Semintele de schinduf sunt macinate si folosite in ceaiuri si alte preparate culinare. Gemernii de schinduf sunt bogati in vitaminele A, B, C si E si pot fi folositi in salate.

Alte componente cheie in alimentatia calugarilor tibetani sunt alimentele antiinflamatorii, precum orezul, orzul, fructele si legumele de sezon fara pesticide.

Calugarii tibetani consuma alimente simple, usor de digerat, care ofera cantitati mari de substante nutritive.

Vindecarea prin sunete

Puterea sunetelor si a vibratiilor este folosita la cote maxime de calugarii tibetani. Meditatia, muzica, vibratiile si rugaciunile sunt folosite si in scopuri medicinale. Meditatia este una dintre cele mai importante practici pentru calugarii tibetani. Regleaza sistemul nervos, mareste energia si regenerarea organismului.

Calugarii tibetani cred de asemenea, ca intregul organism este intr-o vibratie constanta. Moleculele, celulele, oasele, organele si tesuturile au o anumita vibratie. Gandurile negative, emeotiile si credintele creeaza adesea energii daunatoare, care afecteaza intreg sistemul.

Gondurile, clopoteii sau bolurile sunt instrumente folosite adesea de calugarii tibetani pentru a facilita starea de meditatie. Rezonanta vibratiilor acestor instrumente transmit organismului anumite tonuri care reduc tensiunea si inflamatiile si stimuleaza energia.

Exercitii yoga

Exercitiile yoga reduc afectiunile, ofera energie si vitalitate si maresc puterea de concentrare. Atunci cand sunt efectuate in mod regulat, calmeaza mintea si incetinesc procesul de imbatranire.

Miscarea ajuta la echilibrarea intregului organism, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste digestia, flexibilitatea emotionala si receptivitatea. In acest fel, este imbunatatita starea generala de sanatate.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right