Tratamente holistice pentru anxietate

history_edu redactia ele.ro calendar_month 17 Aug 2009, 11:25
Anxietatea face parte din vietile multor oameni. Este caracterizata de nervozitate si ingrijorare care poate produce simptome fizice precum sufocare, transpiratie, palpitatii ale inimii, un sentiment de claustrofobie si bufeuri.
Sunt multe metode naturale de a tine aceasta afectiune in frau, inclusiv suplimentele de plante medicinale. Asigura-te insa ca vorbesti cu doctorul tau despre orice tratamente naturale pe care le folosesti, mai ales daca iei medicamente pentru anxietate .
Plante medicinale
Multe tratamente cu plante produc efecte similare, deci nu este necesar sa folosesti fiecare tratament trecut in revista aici.
Spre exemplu, daca vrei sa calmezi tensiunea musculara rezultate din anxietate, numai jumatate din cantitatea de ierburi sugerata este suficienta. Daca nu este indicata o doza specifica, ia-le asa cum este prescris pe produs.
Macul si brebenelul trateaza anxietatea fara a provoca somnolenta. Nu il folosi daca esti insarcinata. Macul contine opiu care nu este sanatos pentru copil.
Ceaiul de chimen amelioreaza tulburarile gastrointestinale care acompaniaza adesea anxietatea. Bea o ceasca pe zi, cum doresti.
Kava este binecunoscuta pentru abilitatea ei de a relaxa muschii si a ameliora durerea, dar nu o folosi daca ai probleme cu ficatul. Deasemenea, aceasta planta nu ar trebui folosita mai mult de cateva zile la rand. Poate intensifica efectele alcoolului si al sedativelor.
Floarea pasiunii este una din cele mai cunoscute plante folosite pentru ameliorarea tuburarilor mentale. Bea intre una si trei cesti pe zi.
Sunatoarea poate ajuta si ea, dar nu o folosi daca iei deja antidepresivi farmaceutici, tratament hormonal sau alte medicamente care interactioneaza cu inhibitorii MAO. Femeile care sunt insarcinate sau alapteaza nu ar trebui sa ia nici ele aceasta planta.
Valeriana este un somnifer natural. Ia 40 de miligrame de trei ori pe zi, dar nu o folosi daca ai probleme cu ficatul, sau daca esti insarcinata ori alaptezi.
Acupunctura
Acupunctura combinata cu psihoterapia este foarte eficienta in tratamentul anxietatii. Beneficiile persista pana la un an dupa tratament. Acupunctura este o componenta a medicinei traditionale chinezesti bazata pe credinta ca blocajele energetice in anumite parti ale corpului cauzeaza probleme specifice de sanatate. Acupunctura incearca sa elibereze aceste blocaje pentru a ameliora conditia pacientului.
Alte metode naturale
Exista multe metode naturale care pot trata cu succes anxietatea. Exercitiile fizice si yoga sunt perfecte pentru eliberarea mintii si a tensiunii din corp.
Meditatia, care este de fapt atentie concentrata, este o metoda eficienta de a te relaxa si a prelua controlul asupra mintii tale. Obtinand claritatea gandirii poti sa raspunzi mai bine stresorilor din exterior fara sa devii coplesita de reactii negative precum anxietatea.
Sunetul are o influenta semnificativa asupra sistemului nervos central. Asculta muzica relaxanta pentru a te ajuta sa-ti calmezi mintea si trupul.
Respiratia adanca este de asemenea foarte eficienta pentru calmarea SNC. Poti incerca un exercitiu in care adopti o respiatie regulata constienta. Pentru a incepe, expira complet pe gura, scotand un sunet clar. Apoi, inspira incet pe nas in timp ce numeri pana la 4 in gand. Tine-ti respiratia cat timp numeri pana la 7. Apoi expira tare pe gura pana numeri pana la 8. Fa acest exercitiu de patru ori.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





/.//././../
- person
"an inconatient, nimic nu ia sfarait, nimic nu trece, nimic nu se uita."