Zooterapia

Zooterapia
  calendar_month        
Fideli si mereu disponibili... Caini, pisici, pasari si alte animale ne insenineaza casa. Stiai ca in plus de afectiunea pe care ne-o arata si de bucuria oferita, acesti prieteni vegheaza si asupra sanatatii noastre?

1. Scad tensiunea arteriala

Potrivit studiilor conduse de profesorul Fridman de la Universitatea din New York, mangaierea unui caine sau a unei pisici timp de minim 6 minute sau petrecerea unui sfert de ora contempland spectacolul din acvariu este de ajuns pentru a scadea tensiunea arteriala.

Vestile sunt chiar si mai bune: doar prezenta animalului este de ajuns pentru a scadea riscul de accidente cardiovasculare. Un studiu american, efectuat asupra femeilor trecute de 70 de ani, a demonstrat ca acelea care erau inconjurate de animale aveau aceeasi presiune arteriala ca nepoatele lor!

2. Cu ele alaturi, nu ne simtim niciodata deprimati!

Faptul ca ne ocupam de un animal si avem sentimentul ca cineva ne iubeste neconditionat ne da un sens existentei. Este demonstrat ca persoanele care au norocul sa aiba un animal de companie in viata lor sunt mai fericite, se duc mai rar la medic si au o parere mai buna despre sine. Se cunoaste faptul ca bolnavii de Sida care au un animal sufera mai rar depresii decat ceilalti.3. O arma anti-Alzheimer?

Animalele ar putea sa aiba efecte benefice contra bolii Alzheimer. In afara de faptul ca le ofera repere bolnavilor, de exemplu amintindu-le cand e ora mesei, este probabil ca ele au si efect de stimulare a memoriei bolnavilor. Exista unii bolnavi care reusesc chiar sa pronunte cateva cuvinte in timp ce contempla acvariiile.

4. Animale care vindeca

Majoritatea studiilor efectuate s-au concentrat mai ales pe compania cainilor si a pisicilor, insa au fost luate initiative si in privinta altor animale. Acesta este cazul terapiilor cu cai. Destinate handicapurilor motorii si mentale, acestea cunosc un succes in crestere in randul personalului medical.

Echitatia pare sa fie un mijloc excelent de stabilire a contactului intre pacient si terapeut. Delfinii fac si ei obiectul cercetarilor contra autismului. Se pare ca atingerea corpului si a pielii acestor mamifere poate debloca unele boli. Dresajul de maimute capucin si cimpanzeu a dat si el rezultate excelente contra diverselor handicapuri.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Regizorul `Stapanului inelelor` a slabit 35 kg!
  • person

    "insemnari personale privind cele mai bune exercitii fitness."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right