Adolescentii dependenti de internet - viitori depresivi

Adolescentii dependenti de internet - viitori depresivi
  calendar_month        
Adolescentii dependenti de internet sunt de 2.5 ori mai predispusi la depresie decat semenii lor ce navigheaza pe net intr-un mod normal si controlat, revela un studiu publicat in SUA.

Pentru realizarea acestui studiu, publicat in revista "Archives of Pediatric and Adolescent Medicine", au fost chestionati 1041 adolescenti din provincia Guangzhou, in sudul Chinei, despre obiceiurile lor de navigare pe internet.

Majoritatea adolescentilor - peste 940 - navigau pe internet in mod normal, insa 62 (6.2%) au fost identificati de oamenii de stiinta drept internauti patologici, iar 2 (0.2%) dintre ei au fost clasificati drept internauti cu patologie grava.

Noua luni mai tarziu, starea psihologica a tinerilor a fost evaluata din nou. Oamenii de stiinta au constatat ca adolescentii utilizatori de internet in mod necontrolat sau irational erau de 2.5 ori mai predispusi la depresie decat internautii normali.

Chiar si tinerii preocupati de studiile lor pot cadea prada dependentei de internet , si ei avand un risc de depresie de 1.5 ori mai mare fata de utilizatorii normali de net.

Dependenta patologica de internet este caracterizata printr-un comportament problematic, cu simptome similare si altor dependente, releva studiul.

Alte studii au subliniat deja ca internautii patologici sunt in principal de sex masculin, insa cercetatorii avertizeaza despre propagarea acestei dependente din ce in ce mai mult si in randul femeilor.

Printre elementele caracteristice ale utilizarii patologice ale internetului se numara folosirea calculatorului in special pentru distractie , in locul studiului sau al adunarii de informatii.

Adolescentii care petrec mult timp in fata calculatorului sunt retrasi, se distanteaza de societate, chiar si de parinti si frati.

Se considera dependent de internet adolescentul care nu mai are si alte preocupari in timpul liber, iar atunci cand nu se afla in fata calculatorului, doar la asta se gandeste.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Diete ridicole
  • person

    "aici veti putea gasi informatii despre cum sa slabiti!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right