Alcoolicul de langa noi

Alcoolicul de langa noi
  calendar_month        
Alcoolismul este cea mai severa forma pe care o poate imbraca depedenta de alcool. Este o boala cronica caracterizata prin consumul excesiv de alcool care afecteaza sanatatea mentala si fizica si care duce la neglijarea responsabilitatilor sociale ale alcoolicului.

Adevarul trist e ca alcoolicul va continua sa bea in ciuda problemelor de sanatate ori a problemelor legale pe care le are, boala odata dobandita il va insoti pe alcoolic toata perioada vietii si poate fi usor de recunoscut dupa simtome.

De ce apare alcoolismul?

Alcoolismul e favoritat mult de mediul in care traieste barbatul dar si de gene. Daca anturajul lui e format din betivi si pierde - vara partenerul tau va prelua din comportamnetul lor pentru a fi acceptat in acel cerc.

76649.jpg

Sunt suficiente situatii in care, barbatul odata desprins de acest mediu renunta la alcool de buna voie, ajungand chiar sa regrete perioada de ratacire. Nu-i nevoie sa va amintesc de suferinta femeii care are alaturi un alcoolic.

In afara de situatia in care acesta devine violent fizic, iar vanataile "impodobesc" chipul femeii a doua zi, violenta verbala ocupa un "loc de cinste" in tratamentul de care au parte femeile.

Nu ma refer aici doar la injuraturile propriu zise cu trimitere directa la mama ci la acele cuvinte care insotesc atitudinea frustrata a omului care bea. Acuze fara fundament in care ea devine principalul motiv pentru care el bea, neasumarea responsabilitatii pentru esecurile personale si usurinta cu care se complace in postura de victima sunt iarasi elemete specifice alcoolicului.

Din punct de vedere social alcoolicul intampina o opozitie care-l darama. Cand persoane care nu fac parte din familie, si pe care nu le poate pune la punct in stilul lui caracteristic, indraznesc sa-i atraga atentia asupra problemei lui, acesta are reactii defensive. Uneori pare ca asculta, ca-si doreste sa se opresca, pare sa constientizeze efectul bauturii asupra lui si asupra celor apropiati, regreta, promite ca se lasa, dar... atat.

In ceea ce priveste existenta unei gene care cauzeaza alcoolismul, trebuie totusi de retinut ca nimeni nu se naste alcoolic. Dar daca dependenta de alcool este inscrisa in ADN-ul unor oameni acesta gena ar trebui izolata in urma efectuarii unor teste. Tratamentul actual pentru alcoolism se focuseaza in exclusivitate pe repararea raului produs de consumul excesiv de alcool, cand ar trebui orienat spre prevenirea lui.

Cum se rezolva problema?Problema trebuie rezolvata transant: omul nu trebuie sa mai bea! DELOC! Suportul familiei alaturi de un set de medicamente si oprirea totala a consumului de alcool sunt cea mai buna combinatie care are ca rezultat iesirea alcoolicului din viciu.

Nici un alcoolic nu va renunta singur la ceea ce el considera singura solutie a problemlor sale - consumul de alcool. Pentru ca atunci cand probleme il depasesc iar omul nu gaseste in interiorul sau mecanismul de reglare al stressului contidian, apeleza la surse exterioare de reglare al echilibrului interior: alcoolul.

Consultarea unui psiholog este esentiala

Cu ajutorul lui se va opri dependenta psihica de alcool, prin gasirea sursei care genereaza comportamnetul las al consumatorului de alcool, apoi prin anihilarea ei. Discutia cu un psiholog nu este doar un schimb informational; aici e vorba de crearea unei legaturi la nivel emotional care-i va da incredere alcoolicului si-l va face sa comunice, psihologul identificand astfel motivul insecuritatii. Motivele pentru care bea un barbat sunt divese dar mie mi-a ramas in minte doar acesta :"Viata-i naspa cand nu beau"Recomandari

Newsletter Ele.ro

Daca ...
  • person

    ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Geanta Raluca 12
Shop Ele.rochevron_right