Barfeste pentru sanatate!

Barfeste pentru sanatate!
  calendar_month        
Ca are loc pe mess, pe hol sau la toaleta, barfa nu este straina de nimeni. Chiar si oamenii cei mai virtuosi cad prada uneori unei conversatii nu foarte ortodoxe. Desi la prima vedere barfa pare ca nu are alt scop decat stricarea reputatiei unei persoane, unii experti afirma ca barfa poate fi benefica pentru sanatate.

Definitia barfei

Cercetatorii au definit barfa ca "practica ce implica discutia despre oameni care nu sunt prezenti; conversatia este relaxata, informala si distractiva. In general, subiectul conversatiei este unul asupra caruia se pot face judecati morale."Barfa: un semn de evolutie

Oare de ce toata lumea pare a avea o pasiune pentru barfa? Cercetatorii spun ca de vina sunt stramosii nostri. Acestia traiau in grupuri mici, in care membrii se bazau unii pe altii, dar erau, in acelasi timp, in competitie pentru resursele limitate de care dispuneau. Aceia care stiau cat mai multe despre ceilalti erau deci mai puternici, mai de succes.

Barfa sanatoasa

Barfa este sanatoasa deoarece aduce oamenii impreuna, leaga prietenii si contribuie la buna comunicare in cadrul unui grup, diminuand astfel stresul si acumularile interioare de energii negative. Exista doar o singura conditie: moderatia. Barfa de succes inseamna sa intelegi cand sa-ti tii gura si cand sa vorbesti, astfel incat sa nu fii perceputa ca ai folosi informatiile in interes personal.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right