Cele 5 chei ale fericirii

Cele 5 chei ale fericirii
  calendar_month        
Fericirea nu se cumpara de la magazin, ci se cultiva asemanator unei gradini. Unii fug dupa ea, altii o savureaza, insa toti aspiram sa o gasim. Pentru a te ajuta in aceasta cautare, iata 5 piste de urmarit.

Pentru unii, fericirea se afla la bratul celui iubit, pentru altii, ea se afla in galeria de arta. Fiecare cu fericirea sa, toata lumea are dreptul la ea! Cateodata, fericirea se afla la indemana, uneori trecem pe langa ea fara s-o observam. Stare de spirit sau destin? Nu conteaza! Important este sa o cultivam. Pentru aceasta, exista mai multe cai, toate sprijinindu-se pe atitudini si practici cotidiene. Urmeaza aceste sfaturi!

1. Regaseste-ti respectul fata de propria persoana

Unele persoane au tendinta de a se devaloriza, altele stiu ca prezenta lor reprezinta un cadou facut lumii. Diferenta intre cele doua? Respectul fata de propria persoana! Acesta este o garantie a fericirii, o dimensiune a personalitatii tale ce trebuie alimentata.

O persoana care are un mare respect pentru sine isi asuma responsabilitatea vietii sale, si deci a fericirii sale, fara sa dea vina pe altii. Cea care nu pune mare pret pe persoana sa va intalni numroase dificultati. Pentru a o cultiva, incepe prin a derula filmul succesului tau.

La finalul zilei, ai obiceiul de a-ti aminti lucrurile care n-au mers bine: acest dosar e de neinteles, a plouat tot weekend-ul. Gandeste mai bine pozitiv: o mica victorie la serviciu, un compliment al iubitului tau... si va fi mult mai bine.

2. Cultiva relatii amiabile cu ceilaltiFericirea? Ai grija de prietenii tai! In loc sa te gandesti la tine, gandeste-te la ceilalti. Nu cauta sa te simti mereu iubita sau acceptata de anturaj. Fa din aprobarea celorlalti un obiectiv de dorit, dar nu indispensabil.

In loc sa astepti de la ceilalti, fii gata sa dai tu! Nu ezita sa ajuti pe cineva sau sa multiplici ocaziile de a sarbatori ceva. Invita-ti vecinii la cina sau organizeaza intalniri cu prietenii duminica. Acest lucru implica mai putin timp decat ti-ai imagina.

3. Ofera-ti mici placeri

Si daca fericirea de a trai ar fi un sir de mici fericiri? Micile placeri iti ridica moralul: o pauza de cafea cu o colega pe care o placem, o raza de soare in timpul iernii... Fericirea e ca si sanatatea, trebuie intretinuta in fiecare zi. Fii de partea voiosiei: hazul mareste concentratia de endorfine, acesti hormoni relaxanti, molecule ale fericirii.

4. Fa pace cu trecutul

Vechi ranchiune la adresa vreunui fost iubit, o poveste de familie dificila... amintirile sunt uneori deranajante. Pentru a nu mai avea nimic pe suflet si pentru a castiga fericirea este uneori necesar sa faci pace cu trecutul. Uneori este de ajuns doar sa vorbesti despre acest lucru.

Adesea este mai usor sa vorbesti cu o prietena, chiar daca obiectul discordiei este sensibil. In cadrul cuplului sau al familiei, este cateodata mai delicat. Doliul sau iertarea nu se rezolava de la sine, acceptarea este deja un pas spre rezolvarea problemei. A face pace cu trecutul este un semn de maturitate.76706.jpg5. Dezvolta-ti creativitatea

Combate rutina, deschide-te spre necunoscut, creativitatea este unul din stalpii fericirii! Materia ta prima va fi: curiozitatea! Autorizeaza-te sa faci greseli, tatonari in numeroase domenii.

In bucatarie, de exemplu, fie ca evorba de o cina romantica sau de pranzul copiilor, amuza-te si inventeaza. Scrisul este de asemenea agreabil. Imagineaza-ti personaje de roman privind oamenii din anturajul tau. Pregateste o excursie, fara sa fi recurs neaparat la o agentie.Recomandari