Creierul fericit, cheia catre o viata lunga

Creierul fericit, cheia catre o viata lunga
  calendar_month        
Orice persoana isi doreste sa fie fericita.

Fericirea face ca viata sa fie mult mai placuta.

Persoanele fericite si implinite traiesc mai mult, sunt sociabile si isi petrec timpul in aer liber .


Persoanele fericite sunt si mult mai productive, deci bune pentru economie. Multe persoane se intreaba insa daca este bine sa fim fericiti tot timpul. Specialistii sunt de parere ca fericirea nu inseamna numai veselie si zambete. Fericirea sta in momente unice, care ne fac ziua mai buna.

Fericirea trebuie perceputa mai mult ca un sentiment de multumire si apreciere a persoanelor dragi din jur. Fericirea sta si in lucrurile pozitive din viata noastra si in increderea in fortele proprii.

In viata se intampla insa si evenimente mai putin placute, chiar si celor mai optimiste persoane. Persoanele fericite nu sunt ocolite de momente grele, insa modul cum fac fata stresului este esential.

Persoanele optimiste incearca sa rezolve problemele si sa priveasca la partea plina a paharului. Psihologii sunt de parere ca nu evenimentele din viata noastra sunt problematice, ci punctele noastre de vedere si modul in care ne raportam la momentele stresante.

Fericirea tine astfel mai mult de atitudinea si alegerile personale.

Este minunat atunci cand suntem iubiti, suntem promovati la serviciu si este normal sa ne simtit fericiti cand aceste lucruri se intampla. Nu trebuie insa sa privim aceste lucruri ca fiind esentiale pentru starea noastra de bine.

Cercetatorii sunt de parere ca fiecare persoana isi poate imbunatati starea, iar acest lucru poate fi realizat daca incepem sa ne schimbam modul de functionare al creierului.

Pana acum 20 de ani se crede ca pana la varsta de 25 de ani creierul este complet dezvoltat. In prezent insa, cercetatorii sunt de parere ca in creier se formeaza conexiuni neuronale pe tot parcursul vietii.

De asemenea, se crede ca atunci cand o persoana se gandeste la ceva vesel, creierul devine mai activ in partile care sunt raspunzatoare de fericire.

Beneficiile gandirii pozitive

Printe beneficiile gandirii pozitive se numara: speranta crescuta de viata rata scazuta de depresie rata scazuta de stres rezistenta sporita la gripe si raceli stare de bine psihica si fizica risc scazut de deces cauzat de afectiunile cardiovasculare.

Cum sa iti schimbi modul de gandire

Invata sa transformi gandirea negativa in gandire pozitiva. Procesul este simplu, insa necesita rabdare si practica.

Identifica zonele problema. Daca iti doresti sa fii mai optimista, intai identifica zonele problema si aspectele vietii tale despre care ai o parere negativa. Incearca sa te concentrezi pe problema respectiva si sa gandesti realist.

Fii deschisa la glume. Incearca sa fii mai relaxata, sa zambesti si sa razi mai mult, in special in perioadele dificile. Cauta motive de zambet in toate aspectele vietii tale. Atunci cand zambesti, viata pare mai putin stresanta.

Adopta un stil de viata echilibrat. Consuma alimente sanatoase, fa miscare, hidrateaza-te si invata sa lupti impotriva stresului.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Raspunsuri simple la intrebari puse si nepuse
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right