Entuziasmul

Entuziasmul
  calendar_month        
Cu totii stim ce este si cum se manifesta entuziasmul: este placerea si bucuria de a lua parte la jocul vietii, curiozitatea pentru ceea ce va urma, pasiunea pentru ceea ce facem si traim.

Entuziasmul ne descatuseaza energia ca nimic altceva; este trasatura distincta a tineretii, care , mentinuta cat mai mult timp, va asigura sanatatea functiilor mentale chiar si dupa ce trupul incepe sa imbatraneasca.

Fiind izvorul perseverentei, entuziasmul ne sustine atunci cand intampinam opozitie sau piedici pe calea noastra catre un anumit scop. Mai mult, entuziasmul este molipsitor. O persoana entuziasta poate transmite cu usurinta stare sa celorlalti. Aceasta persoana este ca un generator uman, care ii energizeaza si pe cei din jur; ea vine cu idei, radiaza putere, ii umple de speranta si incredere pe cei cu care vine in contact, mentinandu-le moralul sus si trezind in ei nevoia de cooperare si suport in atingerea unui scop comun.

Fiecare avem in noi aceasta extraordinara forta, capabila sa realizeze miracole. Cu toate acestea, sunt relativ putini oamenii animati de entuziasm in ceea ce fac. Din fericire, indiferent de varsta pe care o avem, putem invata sa fim mai plini de entuziasm in vietile si carierele noastre.

Iata cateva sugestii menite sa trezeasca si sa amplifice in fiecare entuziasmul pentru viata:

- incepeti ziua reflectand cateva minute la lucrurile din viata voastra pentru care sunteti recunoscatori . In felul acesta, veti da din start o nota pozitiva zilei respective, si va va fi mai usor sa simtiti entuziasm pentru ceea ce aveti de facut;

- in situatiile in care e necesar sa realizati o activitate care va displace, faceti urmatorul joc de rol: imaginati-va ca sunteti o persoana capabila sa gaseasca in activitatea respectiva macar 2 aspecte placute; apoi treceti la realizarea activitatii concentrandu-va pe aceste aspecte, si veti observa ca este mai interesanta decat credeati;

- reflectati la domeniile din vietile voastre in care simtiti ca v-ati plafonat, ca v-a pierit entuziasmul si traiti in mod automat, rutinier; faceti iarasi un exercitiu de imaginatie si cautati sa priviti aceste domenii cu ochi noi, cu interes si curiozitate. In mod sigur veti descoperi ce puteti schimba la stilul vostru de viata, astfel incat sa simtiti mai mult entuziasm pentru aceste domenii;

- inspirati-va de la oamenii care manifesta entuziasm si radiaza fericire; daca nu ii gasiti neaparat in jurul vostru, vestea buna este ca astfel de oameni s i-au impartasit si continua sa isi impartaseasca ideile si atitudinile pe diverse cai, de la carti pana la emisiuni, articole in ziare sau conferinte. Cautati sa aflati cat mai multe despre arta de a metine entuziasmul viu in suflet si exersati zi de zi atitudini optimiste, caci ,dupa cum se stie, practica il formeaza pe maestru.

In final, doresc sa o citez pe Kate Douglas Wiggin, care spunea ca "exista cativa oameni care detin un lucru magic, spiritul contagios al entuziasmului: ei au asupra noastra influenta unei frumoase dimineti care nu se transforma niciodata in dupa-amiaza. Sub stapanirea unei astfel de vraji, mintea unui om este alintata, spirital sau renaste; oricine devine pregatit pentru orice aventura, chair si pentru aceea de a face cu placere lucruri dezagreabile."

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Horoscopul zilnic 2009 pentru zodia Berbecului
  • person

    "iata un horoscop zilnic pentru 2009 interesant despre toate zodiile!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right