Invinge-ti temerile!

Invinge-ti temerile!
  calendar_month        
Tuturor ne este frica de ceva. De inaltimea, de paianjeni, de locuri intunecate… Frica este normala! Devine o problema doar atunci cand iti afecteaza viata cotidiana.

Pentru a te ajuta sa iti invingi temerile iti oferim cateva sfaturi:

Infrunta-le cu imaginatia

Imagineaza-ti o provocare pe care reusesti sa o castigi. Functioneaza pentru atleti si de aceea te poate ajuta si pe tine. Daca, de exemplu, trebuie sa tii un discurs in fata a sute de oameni la o petrecere, imagineaza-ti cum o sa te impiedici, cum o sa versi sampania, cum se va intrerupe curentul - cu cat este mai ridicol cu atat mai bine.

Apoi, imagineaza-ti cum vei tine discursul cursiv, fara sa intampini vreo problema si vei fi aplaudata de intreaga multime. Vei ajunge la concluzia ca pregatirea discursului, si nu frica de a vorbi in public, este adevarata provocare.

Infrunta-le cu ajutorul cuvintelorSchimba-ti limbajul. De fiecare data cand spui "Nu pot", sau "Mi-e frica", accentuezi starea de panica. Incepe sa folosesti expresii precum: "Pot" sau "Nu ma sperie acest lucru".

Infrunta-le folosind diversiunea

Concentreaza-te asupra altui lucru. Rafkin a putut merge pe cioburi deoarece credea ca frica este doar o iluzie.

Cand te concentrezi asupra sentimentului de frica, ii dai putere, ti se accelereaza bataile inimii si respiratia, lucru care duce la performante scazute.

Infrunta-le recunoscandu-le

Recunoaste-ti temerile. Unele lucruri care te inspaimanta le vei avea de infruntat des.

De aceea, daca stii dinainte ce te asteapta, pune-ti urmatoarea intrebare: "Voi lasa aceasta teama sa ma supuna?" Desigur ca nu! Vei deveni astfel mult mai sigura pe fortele tale.

Recomandari