Minerale impotriva dereglarilor emotionale

Minerale impotriva dereglarilor emotionale
  calendar_month        
Viata pe Pamant a aparut intro solutie bogata de minerale. Viata nu se poate dezvolta fara cantitatile adecvate de minerale, iar deficitul mineral conduce la afectarea functionarii organismelor si la moarte. Mineralele si oligoelementele ajuta la producerea de energie si controlul multiplelor reactii chimice din reducerea continutului mineralelor din sol. Din 44 de minerale si oligoelemente care se regasesc in mare, 20 au disparut deja din sol. Fertilizarea determina o scadere accentuata a mineralelor din sol. Solurile care sunt deficitare in minerale cum sunt magneziul, fierul si manganul pot da inca recolte bogate, insa oamenii care mananca aceste recolte vor face ulterior boli grave datorita deficitului de minerale.
Producatorii de alimente indeparteaza o mare parte din elementele nutritive care se regasesc in alimente prin rafinare, procesare si inventarea unor substituenti naturali pentru oua, suc de portocale si alte alimente. Astfel, probabil ca aveti un aport foarte redus in dieta. In prezent, cercetarile indica o legatura intre deficitul in anumite minerale si manifestarile "emotionale". In cele ce urmeaza va ofer exemple ale modului in care lipsa anumitor minerale poate conduce la simptome "emotionale".

Zinc
Deficitul grav de zinc va afecta functia cerebrala, conducand la probleme mintale severe, inclusiv tulburari de invatare si comportament si incapacitatea de a face fata la stres.
Animalele care au deficit de zinc in ultimul trimestru de sarcina dau nastere unor pui care au creierul mai mic decat normal si care poseda numai jumate din capacitatea de invatare normala. Puii de sex feminin care au fost nascuti de catre mame cu deficit de zinc au fost violenti si agresivi.

Atunci cand suplimente de zinc au fost administrate studentilor in varsta de 20 de ani cu deficit de zinc, ei au manifestat o imbunatatire marcanta a performantelor scolare dupa un an, in comparatie cu un grup martor care nu a primit zinc.Magneziu
Deficitul de magneziu este rareori recunoscut deoarece nu este de obicei cautat. Simpomele pot consta in iritabilitate, confuzie, modificari de personalitate, tulburari de memorie si invatare. De asemenea, magneziul previne si corecteaza aritmiile cardiace, cu toate ca un deficit cronic are ca rezultat final aparitia cardiomiopatiei.

Fier
Spraincarcarea cu fier este destul de obisnuita si poate conduce la depresii si oboseala cronica. FDA a incercat sa creasca (nerecomandat in opinia mea) cantitatea de fier in alimente. Deja faina alba a fost "imbogatita" cu cantitati suplimentare de fier, fapt care poate conduce la o acumulare grava a fierului in organism.

Mangan
Deficitul de mangan poate conduce la intoleranta la glucoza (diabet). Manganul este necesar pentru sinteza acetilcolinei, un neutrotransmitator. De asemenea, medicamentele antipsihotice (tranchilizante majore) leaga manganul, determinand un deficit care conduce la diskinezie tardiva (spasme faciale) la aproximativ 25% dintre shizofrenicii care iau aceste medicamente. Administrarea zilnica de mangan ajuta la prevenirea sau reversibilitatea acestei reactii toxice. Nivelurile anormal de ridicate de mangan determina adeseori izbucniri violente.

Cupru
Excesul de cupru poate conduce la pranoia, agresivitate si teama.

Litiu
Litiul in doze mari este utilizat pentru tratamentul psihozei maniaco-depresive. La Centru pentru Recuperarea Sanatatii am utilizat 300-400 mg. de litiu pentru a ameliora dispozitia si pentru a indeparta depresia.Seleniu
Acest mineral are propietati antidepresive la doze de 200 mcg de doua ori pe zi. Este un antagonist al metalelor grele, ajutand la indepartarea din organism a mercurului, aluminilului si cadminului. Este necesar pentru producerea hormonilor tiroidiei.

Crom
Sub forma de crom picolinat, acesta ajuta la corectarea intolerantei le glucoza la pacientii hipoglicemici, stabilizand prin aceasta dispozitia si nivelul energetic.

Mai multe informatii despre dereglarile emotionale in cartea Vindecarea emotionala in 7 saptamani aparuta la editura All .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

viata
  • person

    "(braveheart)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Blake Violet
Shop Ele.rochevron_right