Surprinzator: Tipul de personalitate iti afecteaza sanatatea. Afla de ce!

Surprinzator: Tipul de personalitate iti afecteaza sanatatea. Afla de ce!
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
31 Oct 2014, 14:00
  update
Actualizat
31 Oct 2014, ora: 12:06
     
Potrivit unor oameni de stiinta, exista o legatura intre tipul de personalitate al unei persoane si starea sa de sanatate. Astfel, persoanele deschise, relaxate sunt mai putin predispuse la diabet, accident vascular cerebral sau hipertensiune.

Studiile au fost efectuate pe termen lung pe un esantion de 6.904 de persoane, iar acestea au avut la baza descrierea personalitatii subiectilor in functie de "cele 5 trasaturi de personalitate".

Persoanele extrovertite au in general o sanatate mai buna, pentru ca ele au tendinta sa adopte un stil de viata sanatos, sunt mai active fizic si nu au parte de foarte mult stres in viata lor. In schimb, persoanele anxioase, inchise sau triste prezinta un risc foarte mare de a se imbolnavi de anumite boli.


Explicatia stiintifica ar fi aceea ca, in momentul in care corpul uman este supus stresului, acesta produce mai mult cortizol, care poate fi nociv pentru sistemul imunitar daca este in cantitati mari.

Desi trasaturile de personalitate sunt dobandite prin nastere, ele se pot modifica de-a lungul vietii si astfel pot aparea modificari si asupra starii de sanatate.

Sursa: Mail Online
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere