Armonie peste tot: top 4 elemente pentru un mediu linistit acasa si la job
Atunci cand vorbim despre armonia proprie, aceasta este compusa atat din ceea ce simtim, personal, dar si de influentele ocazionale din exterior. Pentru ca fiecare zi sa te gaseasca intr-o stare generala de bine, care sa poata forma si motivatia pentru a lucra sau a face ce iti place, exista mai multe artificii usor de aplicat si care cresc gradul de armonie.
Am ales dintre acestea primele 4 care depind majoritar de propria persoana si mai putin de factorii exteriori. In acest fel, este mult mai usor sa poti controla atmosfera armonioasa si, odata ce inveti cum sa faci acest lucru constant, a trai intr-un astfel de mediu sanatos va deveni un obicei. Iata la ce trucuri simple sa apelezi.
Arome
Cand totul in jur are o aroma minunata, chiar si starea de spirit se poate modifica intr-un timp foarte scurt. Aromele formeaza un cadru aparte si sunt asociate atat cu experiente placute petrecute recent, cat si cu momente mai indepartate, dar rememorate cu drag. Daca vorbim despre parfumuri, atat femeile cat si barbatii au o afinitate pentru parfumurile calitative, care persista cat mai mult si au arome consacrate. Fie ca esti fan Givenchy sau alt brand de impact, alege un produs care sa te defineasca.
In plus, aromele incaperilor pot fi si ele imbunatatie cu o multime de metode, de la betisoare parfumate si flori naturale, pana la odorizante cu difuzor din bambus sau automate. Lumanarile parfumate au si ele un mare plus, inclusiv datorita aspectului perfectionat din ce in ce mai bine: sunt si frumoase si aromate.
Ambianta
Pentru ca am spus la inceputul acestui articol ca facem referire la ceea ce depinde mai mult de noi insine si mai putin de factorii exteriori, ambianta despre care discutam este concret felul in care facem si alegem sa vedem lucrurile din jurul nostru. Zicala binecunoscuta legata de „a face rai din ce ai” nu este chiar intamplatoare. Tocmai pentru a mentine echilibrul, nu este necesar sa trecem in extrema de a vedea totul in roz, ci mai degraba sa privim totul realist pentru a vedea ce putem imbunatati.
Spatiul in care locuim, cel de la birou sau masina, toate ar trebui sa aiba o amprenta personala si sa debordeze de confort. Orice alte accesorizari sunt menite sa formeze un cadru atractiv, colorat si sanatos.
Atitudine
Un exercitiu foarte interesant este acela in care observi cum se modifica energia unui spatiu atunci cand apare o persoana care este nemultumita, frustrata sau care aduce cu ea orice alta atitudine cu vibratie negativa. Astfel de atitudini de obicei se extind si se ajunge ca de la o persoana nu foarte bine dispusa sa se schimbe total intreaga atmosfera, daca cei din jur nu stiu cum sa se protejeze.
Evident ca persoana in cauza cel mai probabil nu face acest lucru intentionat. O abordare delicata a fiecarui subiect si evitarea raspunsurilor impulsive ar putea fi solutiile potrivite cand vine vorba de o atitudine constructiva. Si asta in orice situatie, nu doar in cele in care ne simtim nevoiti sa intervenim. Felul in care reactionam constant la tot ce se intampla ne caracterizeaza si tocmai de aceea este bine sa fim mai atenti. Vestea buna este ca si atitudinea pozitiva se poate invata si antrena.
Comunicare
Vastul domeniu al comunicarii, in continua extindere, are multe detalii pe care le poti intelege pur si simplu experimentand. Comunicarea face din fiecare interactiune interpersonala un schimb de experiente și informatii ce merita sa fie analizate dincolo de suprafata. Concret, cand porti un dialog, felul in care acel om se exprima, verbal si nonverbal, spune ceva si despre el, dar si despre calitatea relatiei voastre.
Important este sa te exprimi clar si sincer in fiecare discutie pe care o ai si sa evidentiezi o deschidere chiar si cand vine vorba de subiecte mai incomode. In plus, partea din comunicare pe care multi au tendinta sa o omita este ascultarea, si nu ascultarea doar pentru a sti cand este momentul tau sa spui ceva, ci ascultarea pentru a intelege mesajul si a putea empatiza.
Armonia spatiului in care ne aflam nu trebuie minimizata ca importanta, pentru ca ea contureaza de cele mai multe ori, fara sa ne dam seama, motivatia de munca, energia creatoare si reactiile rapide in situatii incomode.
Alege sa formezi un spatiu prietenos, chiar si cu un buget extrem de redus, in care sa te simti bine. Acest lucru se va vedea in comportamentul tau si in fiecare interactiune cu alte persoane.