Anorexia sexuala

Anorexia sexuala
  calendar_month        
Faci rar sex cu partenerul tau? Daca da, s-ar putea ca tu sau sotul tau sa suferiti de anorexie sexuala.

Daca recunosti minim 5 din caracteristicile urmatoare, s-ar putea sa aveti o problema in cuplu !


Esti ocupata

Prima caracteristica a anorexiei sexuale este ca esti atat de ocupata incat ai putin timp pentru partenerul tau.

Poate ca tot timpul calatoresti, faci mereu treburile casnice, te concentrezi pe copii sau te ingropi in munca.

Vina

Ori de cate ori apare o problema in relatie, anorexicul sexual da vina pe partenerul sau pentru a evita sa-si arate imperfectiunile.

Nu acorzi iubire

Anorexicul sexual stie deja cum vrea sa fie iubit partenerul sau, altfel nu ar fi reusit sa formeze un cuplu cu acesta.

Nu lauzi

Cu totii avem calitati. Anorexia sexuala opreste, in timp, aceasta viziune pozitiva si bolnavul tinde sa se concentreze pe punctele slabe ale partenerului. "I-am facut tort de ciocolata de multe ori, preferatul lui, si el nu spune nimic," este un exemplu oferit de Nancy, sotia unui anorexic sexual. "Sora lui a facut o data si el a laudat-o toata noaptea."

Te abtii de la sex

Acesta este cel mai evident comportament. "Am facut terapie cu un cuplu care nu mai facuse sex de 20 ani, desi dormeau in acelasi pat, spune Dr. Weiss.

Nu iti arati emotiile

Ai probleme de intimitate, nu iti arati sentimentele, refuzi sa vorbesti despre sperantele si gandurile tale in legatura cu relatia de cuplu.

Critici

Un anorexic sexual va sublinia in mod constant punctele slabe ale sotului/ sotiei. Anorexicul va face mult mai rapid o lista cu defectele partenerului decat una cu calitatile acestuia.

Mentii distanta

Esti furioasa sau pastrezi tacerea pentru a-ti indeparta, pedepsi sau controla partenerul. Unii sunt capabili sa stea saptamani intregi fara sa vorbeasca cu sotul/ sotia.

Banii ca arma

Anorexicii sexuali nu discuta probleme financiare cu partenerul sau ii dau acestuia putini bani pe mana, folosind banii pentru a-si controla jumatatea. Atitudinea lor e: "eu iti cumpar tot ce ai nevoie, asa ca nu te plange de lipsa de intimitate, iubire sau sex", spune Dr. Weiss.

Durata crizei

Te simti ca si cum ai avea un coleg de apartament si nu un sot? Toate cuplurile trec printr-o perioada in care pot recunoaste unele dintre caracteristicile de mai sus, dupa ce luna de miere trece. Dar, pentru majoritatea cuplurilor, lucrurile revin la normal cand se mai duce din stres. Insa anorexicul sexual sau emotional are un comportament intentionat si constant.

Ce se intampla cu relatia?

O treime din oameni isi doresc mai multa intimitate cu partenerii lor. Ce e cel mai grav la aceasta boala e ca patologia unuia il imbolnaveste si pe celalalt. Partenerul sufera ingrozitor, adesea se ingrasa, isi pierde respectul de sine si cade in depresie, avand un risc major de a deveni la randul sau anorexic sexual.

Si pentru a adauga sare pe rana, deoarece comportamentul anorexicului sexual si-a transformat partenerul intr-un individ furios, deprimat sau nesigur, anorexicul face apoi pe victima pentru persoanele straine, utilizand acest lucru pentru a crea o distanta si mai mare intre el si partenerul suferind.

Daca iti recunosti cuplul printre cele descrise, solutia este consilierea de cuplu, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

`Adevarul cel mai important e sa fi viu`
  • person

    "fara curajul de a spune ce gandesti , niciodata nu o sa te poti cunoaste cu-adevarat."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Beauty 04L15-00489 53
Shop Ele.rochevron_right