Anticonceptionalele orale

Anticonceptionalele orale
  calendar_month        
"Pilula" a aparut in 1955. Este un produs care impiedica aparitia unei sarcini nedorite, este un contraceptiv. Efectele sunt reversibile la incetarea administrarii. Este usor de utilizat, eficienta si fara pericol daca se respecta contraindicatiile. In principiu este o asociere de doi hormoni: estrogen si progesteron. Exista mai multe tipuri de anticonceptionale. Sunt mai multe combinatii de hormoni si mai multe tipuri de progesteron.


Tipurile de pilule:

Pilulele secventiale: primele pilule (sunt numerotate in ordinea in care trebuie luate) contin estrogen. In partea a doua a ciclului se adauga in compozitie progesteron. Acest tip de anticonceptionale reproduc ciclul natual si se prescriu numai in anumite cazuri: dupa un chiuretaj, de exemplu.

Pilulele combinate: estrogenul si progesteronul sunt asociate. Sunt pilulele cele mai utilizate.

Pilulele micro-progestative: nu contin decat progesteron. Trebuiesc luate incontinuu.

Medicul, inainte de a va prescrie anticonceptionalele va trebui sa va faca un control de rutina: glicemie, colesterol, trigliceride. Din doi in doi ani este bine sa faceti un control clinic general si un frotiu vaginal.


Administrarea unui contraceptiv oral se incepe cu primul comprimat (sunt numerotate) in prima zi de ciclu si se continua cu cate o pastila in fiecare zi. Pilulele trebuiesc luata la aceeasi ora in fiecare zi ! Cand se termina placheta faceti o pauza de sapte zile, in acest timp va veni ciclul. A doua placheta o incepeti in a opta zi, chiar daca menstruatia nu a incetat.

Este inutil sa intrerupeti administrarea pentru a lasa "ovarele sa se odihneasca", este cel mai bun mijloc sa ramaneti insarcinata !

Daca uitati sa luati pilula: luati-o in momentul in care v-ati amintit si pe urmatoarea la ora la care trebuie luata in mod obisnuit. Intervalul de siguranta este in general de 12 ore.

ATENTIE!, pentru anticonceptionalele orale MICRODOZATE intervalul este de NUMAI 3 ORE! Dupa acest timp trebuie sa considerati ca nu mai sunteti protejata si sa folositi alta metoda contraceptiva !

Exista anumite medicamente care scad efectul anticonceptionalelor orale. Enumeram: antituberculoasele, barbituricele, antiastmatice. Discutati cu medicul dumneavoastra despre aceste interactiuni daca este cazul.

In concluzie, contraceptivele orale sunt o metoda fiabila, accesibila si comoda de protectie. Sfatuiti-va cu un medic ginecolog pentru a putea beneficia de contraceptivul cel mai adaptat pentru dumneavoastra.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Unde sa incepi?..Incotro sa te indrepti?
  • person

    ""cele mai frumoase lucruri sunt cele pe care ti le sufla nebunia si le scrie ratiunea""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right