Artrita reactiva, urmare a unei boli sexuale

Artrita reactiva, urmare a unei boli sexuale
  calendar_month        
De multe ori persoanele care se confrunta cu dureri in articulatiile corpului si cu procese inflamatorii nu banuiesc nici o clipa ca afectiunea de care sufera reprezinta o consecinta directa a unei boli cu transmitere sexuala.

Ce este artrita reactiva?
Afectiune destul de rar intalnita in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, artrita reactiva se caracterizeaza prin inflamarea articulatiilor, insotita intotdeauna de dureri vii la miscari obisnuite.

Ceea ce este neobisnuit la artrita reactiva este absenta oricaror alte cauze care pot implica existenta reumatismului sau a altor probleme legate de sistemul osos. Astfel, durerile articulare si inflamatia reprezinta de fapt doar raspunsul organismului la o infectie sexuala deja existenta.

Incidenta artritei reactive este mai crescuta in randul barbatilor decat al femeilor si de asemenea ei prezinta simptome mult mai evidente ale afectiunii.

Cum se pune diagnosticul artritei reactive?
Dupa inventarierea tuturor simptomelor descrise de pacient, medicul va efectua o serie de analize ale sistemului osos, in vederea eliminarii cauzelor reumatismale din diagnostic.

Insa de asemenea artrita reactiva nu inseamna numai articulatii inflamate, ci deseori se manifesta prin dureri si usturimi la urinat, scurgeri vaginale sau din penis, globi oculari inflamati sau senzatie de arsura puternica la nivelul ochilor.

Analizele pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala sunt urmatorul pas catre diagnosticarea corecta a artritei reactive, iar in cazul in care rezultataele sunt pozitive, se stabileste tratamentul.

Cum se trateaza artrita reactiva?
Tratamentul medicamentos consta in principal in antiinflamatoare menite sa reduca inflamatia zonelor tumefiate. In paralel cu acestea se administreaza si antibiotice, care vor trata corespunzator boala sexuala de care pacientul sufera.

De asemenea partenerul sau partenerii sexuali ai persoanei bolnave sunt supusi unui test de depistare a unei boli sexuale, pentru ca tratamentul sa functioneze iar afectiunea sa nu recidiveze.

Artrita reactiva se trateaza de regula in decurs de 3 pana la 4 luni.

Recomandari