Colesterolul poate afecta viata sexuala

Colesterolul poate afecta viata sexuala
  calendar_month        
Cheia unei vieti sexuale satisfacatoare poate sa stea, literalmente, in inima - sau cel putin in vasele de sange pe care aceasta le aprovizioneaza.

Pentru majoritatea oamenilor sanatosi, semnul excitarii sexuale - erectia penisului sau lubrifierea vaginala - apare automat. Dar ambele raspunsuri necesita un flux sanguin bogat in organele genitale. Colesterolul se poate acumula in aceste vase de sange ca si in celelalte ale corpului, impiedicand functionarea acestor artere si interferand cu fluxul sanguin.

Disfunctiile erectile semnalizeaza o colesterolemie crescuta

La barbat, problemele de circulatia a sangelui pot rezulta intr-o incapacitate de a dezvolta erectii. De fapt, studiile arata ca disfunctiile erectile sunt adesea un semn al colesterolului crescut si a intaririi arterelor, care este de obicei o afectiune "tacuta". Unii doctori sugereaza chiar ca toti barbatii cu disfunctii erectile ar trebui examinati cardiologic.

Un studiu britanic recent a descoperit ca 18 din 20 de barbati cu disfunctii erectile dar fara vreun siptom de probleme cardiace aveau niveluri ridicate de LDL (colesterol rau).

Femeile cu un colesterol crescut au de doua ori mai multe sanse de a dezvolta disfunctii sexuale

La femei, legatura dintre disfunctiile sexuale si colesterol nu este prea clara. Cu toate astea, intr-un nou studiu italian, femeile cu hiperlipidemie, definita ca LDL, trigliceride crescute sau niveluri scazute de HDL (colestrol bun), aveau de doua ori mai multe sanse de a experimenta disfunctii sexuale comparativ cu femeile cu un nivel normal de lipide. Femeile raportau excitatie, orgasm, librifiere si satisfactie de intensitati scazute.

Expertii sustin ca atat barbatii cat si femeile ar trebui sa discute problemele sexuale cu doctorii lor, si sa se asigure ca analiza colesterolemiei este inclusa in examinarile medicale.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

cat
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right