Contraceptie cu noua pilula nehormonala - zero efecte secundare!

Contraceptie cu noua pilula nehormonala - zero efecte secundare!
  calendar_month        
Oamenii de stiinta au facut o descoperire ce creeaza posibilitatea dezvoltarii unei pilule contraceptive nehormonale. Ei au detectat semnalul "atractiei fertile" intre ovul si sperma.

Experimentele de laborator arata ca hormonul eliberat de ovulul pregatit de fertilizare actioneaza ca un mesaj de "vino-ncoace" pentru sperma - care reactioneaza la chemare in mai putin de o secunda.

Descoperirea, publicata in revista Nature, inseamna ca poate fi posibil sa se dezvolte contraceptive nehormonale pentru inhibarea acestui semnal, inlocuindu-se astfel pilula.

Cercetatoarea Polina Lishko si colegii sai de la Universitatea din California, San Francisco, au efectuat experimente pe sperma umana si de soareci pentru a investiga modul in care aceasta detecteaza ovulul pregatit de fertilizare.

Ei au masurat curentii electrici produsi de miscarile cozii spermatozoidului, ce il ajuta pe acesta sa ajunga la ovulul recent eliberat din ovar.

Ei au descoperit ca, atunci cand sperma primeste un impuls de progesteron - un hormon eliberat de celulele din jurul ovulului - curentul electric creste si cozile spermatozoizilor se misca mai repede.

Acest miscari violente din coada ii confera spermei, de asemenea, capacitatea de a penetra ovulul, conducand la fertilizare.

Biologii stiau de zeci de ani ca celulele ovulului ii furnizeaza spermei o mica incurajare chimica, ca parte a jocului de imperechere, dar natura exacta a relatiei nu a fost identificata pana acum.

Iar noua descoperire ofera sansa crearii unei metode de contraceptie nehormonale care sa previna atragerea spermei de catre ovul.

La ora actuala, pilula contraceptiva actioneaza prin utilizarea hormonilor cu scopul de a suprima ovulatia - eliberarea unui ovul. Deoarece nu exista ovul care sa fie fecundat, sarcina nu poate avea loc.

Desi contraceptivele orale actuale sunt in mare parte sigure, acestea pot creste riscul de anumite tipuri de cancer si boli cardiovasculare.

In cercetarile anterioare, oamenii de stiinta au investigat forme posibile de contraceptie pentru barbati, folosind blocante ale canalelor de calciu. Fara influxul de ioni de calciu, sperma pierde energie si nu reuseste sa penetreze ovulul, chiar si atunci cand ovulul se afla in imediata sa vecinatate.

Ultima descoperire ar avea potentialul sa afecteze interactiunea dintre sperma si ovul, prin modificarea mecanismului de calciu. Acest lucru nu ar afecta hormonii barbatului - spre deosebire de formele pilulei contraceptive masculine.

Dr Lishko a declarat: "Am rezolvat in cele din urma enigma actiunii progesteronului asupra spermei umane. Aceasta reprezinta o tinta promitatoare pentru dezvoltarea unei noi clase de contraceptive nehormonale."

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura -4-
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right