Dieta: cel mai nou tratament pentru infertilitate

Dieta: cel mai nou tratament pentru infertilitate
  calendar_month        
Un nou studiu a demonstrat ca barbatii obezi au o proportie mai mare de sperma anormala si produc mai putina sperma decat barbatii cu o greutate normala, fapt pentru care dieta ar putea fi cel mai indicat tratament de infertilitate.

Descoperirea aceasta, prezentata la o conferinta europeana asupra reproducerii din Spania, se adauga la alte cercetari recente care arata ca femeile obeze au mai multe sanse sa fie infertile. De altfel, aceste studii au constituit si ideea de la care s-a plecat: daca obezitatea femeilor poate reprezenta o problema de infertilitate , atunci de ce nu si cea a barbatilor?

Cercetarile au fost facute pe aproximativ 2000 de barbati de la o clinica de infertilitate. S-a observat ca barbatii cu un indice de masa corporala normal, nici mai slabi, nici mai grasi, produc nivele mai mari de sperma normala si o cantitate mai mare de sperma decat celelalte doua grupuri.Alte studii au sugerat o asociere intre obezitatea la barbati si cantitatea mai mare de ADN deteriorat in sperma, care poate fi asociata cu fertilitatea redusa.

Concluziile studiului sunt independente de alti factori si sugereaza ca barbatii care doresc sa aiba copii ar trebui mai intai sa ajunga la greutatea lor ideala.

Mecanismul de actiune pentru fertilitatea scazuta a barbatilor obezi ar putea sa tina de: nivele diferite de hormoni in cazul acestor barbati, simpla supraincalzire a testiculelor determinata de grasimea in exces in aceasta zona, sau pur si simplu de obezitatea in sine ce determina calitatea proasta a spermei.

Mecanismul nu este inca pe deplin elucidat, insa oamenii de stiinta nu dorm...

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right