Idei false despre contraceptie

Idei false despre contraceptie
  calendar_month        
Nu e usor sa alegi o metoda de contraceptie, mai ales cand apleci urechea la tot felul de idei care n-au nimic de-a face cu realitatea!

Pilula ingrasa

Deseori, femeile se plang ca s-au ingrasat 2-3 kg de cand au inceput sa ia pilula. Este adevarat ca in unele cazuri, mai ales pentru femeile cu greutate fluctuanta, pilula poate favoriza pofta de mancare, desi ea nu produce in mod direct cresterea in greutate. Pentru a evita aceste inconveniente, e de-ajuns sa-ti controlezi mai bine alimentatia sau sa optezi pentru o pilula cu doza hormonala mai mica.

Pilula scade fertilitatea

Pilula care cauzeaza sterilitatea este pura fictiune! Multe femei raman insarcinate foarte repede dupa ce au luat pastila ani de zile, nu este nevoie sa-ti faci griji. Pilula induce repausul functiei de reproducere, dar de indata ce opresti pilula, toate organele revin la normal. Dovada: o singura pilula uitata poate provoca o sarcina nedorita.

Trebuie sa faci pauze de pilula pentru a-ti odihni corpul

Organismul nu are nevoie sa se "odihneasca" de pilula. In schimb, pilula aduce multe beneficii in afara de contraceptie. Ea este benefica pentru femeile cu acnee, ciclu dureros, abundent si neregulat. Prin urmare, este inutila oprirea pilulei timp de cateva luni, cu exceptia cazului in care femeia isi doreste sa ramana insarcinata sau daca prefera alta metoda de contraceptie.

Steriletul e pentru femeile care nu isi mai doresc copii

Desi in general steriletul este preferat de femeile trecute de 30 ani care au deja copii, el poate fi oferit tuturor femeilor. Singurul risc este ca instalarea lui poate fi un pic mai dureroasa la o femeie care nu a avut niciodata copii.

Pilula de a doua zi poate fi un mod de contraceptie regulat

Pilula de a doua zi este o contraceptie de urgenta si nu trebuie sa fie considerata o solutie regulata. Aceasta nu este doar mai putin eficienta decat pilula sau steriletul, dar poate provoca efecte secundare, cum ar fi dureri de cap sau dureri abdominale.

Implantul este dureros

Implantul contraceptiv se introduce sub anestezie locala, operatiunea fiind complet nedureroasa si dureaza doar cateva minute. Implantul este o masura eficienta pe trei ani, el difuzeaza hormoni care adorm ovulatia. Implantul contraceptiv poate fi o solutie buna pentru femeile care au tendinta sa uite pilula.

Punerea inelului contraceptiv e grea

Inelul contraceptiv are un diametru de 5 cm si trebuie introdus chiar in prima zi de sangerare, cat mai adanc in vagin. Acest lucru poate parea un pic greu, dar in cele din urma nu este mai complicat decat a pune un tampon. Un studiu a demonstrat ca peste 90% dintre femei au gasit introducerea si indepartarea inelului usoara. Dupa trei saptamani, inelul se scoate pentru a face loc ciclului. Apoi se introduce un nou inel.

Autor: Nuage

Recomandari