Infectiile urinare: cum scapi de ele?

Infectiile urinare: cum scapi de ele?
  calendar_month        
Infectiile urinare nu-ti mai dau pace? Iata 8 solutii ca sa le previi sau sa scapi de ele definitiv!

1. Bea minim 1.5 L de apa pe zi

Apa este necesara in tratarea infectiilor urinare deoarece ele pot apare datorita stagnarii bacteriilor care colonizeaza organele genitale externe. Consumul de apa permite evacuarea naturala a germenilor patogeni, prin urina.

Sfat: bea chiar daca ai sentimentul ca nu ti-e sete. La nevoie, diversifica: treci la ceai sau limonada.

2. Supravegheaza-ti alimentatia

Tranzitul lenes poate favoriza infectiile urinare . Intestinele apasa in acest caz pe canalul uretrei care risca sa fie contaminat cu bacterii. Ca sa scapi de tranzitul intestinal lenes, mizeaza pe fructe si legume (adica pe fibre). Ca ultima solutie, poti opta pentru laxative (eficiente pe moment, dar agraveaza in timp constipatia).

3. O toaleta intima adaptata

Echilibrul florei vaginale depinde de pH-ul local, care se poate modifica prin folosirea produselor de igiena. Rezultat: proliferarea bacteriilor ce pot contamina organele genitale. In consecinta, nu mai folosi sapunuri agresive, ci doar pe acelea cu pH neutru.4. Evita imbracamintea mulata

Contactul prea intim intre piele si textile impiedica epiderma sa respire si favorizeaza contaminarea urinara. Hainele mulate constituie adevarate cuiburi de bacterii! Opteaza pentru bumbac si haine ample, uita de desuurile sintetice.

5. Urineaza dupa fiecare raport sexual

Mictiunea dupa actul sexual este cel mai bun mod de a evita proliferarea germenilor contactati in timpul relatiilor sexuale, la nivelul cailor urinare. Acest lucru este valabil atat pentru femei, cat si pentru barbati.

6. Trebuie sa ne tratam cu antibiotice?

O infectie urinara nu trebuie tratata cu antibiotice decat dupa examenul biologic si doar daca:

numarul leucocitelor in urina depaseste 1 milion

numarul bacteriilor este mai mare de 1 milion

se constata prezenta unei flore microbiene non-polimorfe (nu exista decat un sigur tip de germen)

Automedicatia este total interzisa in acest caz deoarece te poti trata inutil si germenii pot deveni rezistenti pe termen lung. Trebuie sa mergi la medic!

7. Cand sa mergi la medic?

Infectiile urinare pot provoca grave complicatii, mai ales la nivelul rinichilor. Consulta medicul de urgenta daca simti o senzatie de arsura mai mult de 24 de ore si daca ai febra (mai mare de 38oC). Revino la medic daca simptomele persista in ciuda tratamentului.

8. Cere investigatii suplimentare

Daca suferi de infectii urinare recidivante, vorbeste-i medicului despre acest lucru si roaga-l sa-ti faca o ecografie.

Vorbeste si pe forum despre infectiile urinare!

Recomandari