Lenjeria tanga: periculoasa pentru sanatate?

Lenjeria tanga: periculoasa pentru sanatate?
  calendar_month        
Desi lenjeria tanga este preferata de multe femei, in general din motive estetice, medicii presupun ca aceasta ar putea fi la originea cresterii numarului de infectii vaginale. Ce-ar trebui sa faci: sa revii la chilotul clasic sau sa continui sa porti tanga?

De ce lenjeria tanga iti poate face rau?

Sunt din ce in ce mai multi medici care se opun acestei tendinte de a prefera lenjeria tanga in locul celei clasice. Potrivit medicilor germani, desuurile tanga sunt responsabile de recrudescenta infectiilor vaginale.

Problema este ca atunci cand lenjeria de tip tanga este prea stransa, ea are tendinta sa raneasca pielea dintre picioare, mai ales la nivelul vulvei. Aceasta este o zona sensibila si umeda, in care epiderma este sensibila si putin rezistenta. Prin frecare cu chilotul, pielea se raneste si devine astfel un teren favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor.

Acest lucru nu este chiar o surpriza, deoarece stiam deja ca pentru evitarea infectiilor trebuie sa purtam haine mai largi si bine ventilate, din materiale naturale. De altfel, daca ai avut deja o infectie vaginala, probabil ca medicul ti-a recomandat aceste lucruri.

Pro sau contra tanga?

Daca ai o predispozitie sau o sensibilitate spre infectii vaginale recurente si iritatii, e clar ca trebuie sa abandonezi lenjeria tanga. Iubitul tau va fi cu siguranta de acord cu tine daca asa vei evita infectiile. In plus, exista o multime de alte solutii pentru a ramane sexi: slipul clasic, boxerii. Si acestia sunt in tendinte si mult mai confortabili.

Daca nu te confrunti cu problema infectiilor, si vrei sa continui sa porti tanga, fa-o, dar ai grija macar ca lenjeria sa nu fie prea stramta intre picioare. Ca material, alege bumbacul, deoarece este mult mai bland cu pielea ta decat plasticul.

In acelasi timp, ai grija sa respecti o igiena intima ireprosabila, sa eviti sa dormi in tanga si sa nu-i porti pe tine mai mult de 24 ore.

Dar tu, esti adepta lenjeriei tanga sau a celei clasice? Comenteaza!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right