Metode de contraceptie

Metode de contraceptie
  calendar_month        
Nu mai suntem inapoiati si de ceva ani, destui cat sa fi scazut rata avorturilor anuale, avem la dispozitie contraceptive moderne. Cred ca toate femeile au auzit de ele si sunt foarte multe care le folosesc. Si atunci de ce sunt inregistrate anual, intreruperi de sarcina in numar asa de mare? Probabil ca din nestiinta de cauza si din lipsa totala a informarii adolescentilor despre aceste metode contraceptive.

Iata cateva metode contraceptive moderne, despre care ar trebui sa intrebati medicul sau sa va informati copilul, pentru a evita sarcini nedorite. Da, ati inteles bine, copilul, doar nu va ganditi ca adolescentul care ieri alaltaieri se juca la groapa de nisip, va ramane pentru totdeauna abstinent.

Metode de bariera

Prezervativul este cea mai cunoscuta metoda contraceptiva. De asemenea, este cea mai sigura metoda prin care nu te poti imbolnavi de boli venerice sau, mai rau, virusul HIV (Sida). Este o metoda sigura in proportie de 87%-99%.

Spermicidele sunt substante chimice care distrug spermatozoizii. Acestea se gasesc sub forma de foite, creme sau geluri. Femeia aplica local substanta inainte cu cel putin 15 minute (in functie de formatul produsului) de actul sexual. Daca apelezi la aceasta metoda, este bine sa citesti cu atentie instructiunile inainte de folosire deoarece, fata de alte produse, au o eficienta mai scazuta de protectie: intre 79%-97%. De asemenea, nu te va proteja de posibile boli venerice.

Diafragma este o membrana de cauciuc care impiedica spermatozoizii sa patrunda in uter, ea trebuie folosita impreuna cu un spermicid crema sau gel. Nici aceatsa metoda nu te va proteja de boli cu transmitere sexuala, iar eficienta ei este de 82% - 94%, daca este utilizata corect.

Contraceptive oralePilula este o metoda foarte eficienta si este recomandata femeilor care au un partener stabil. Pilulele sunt de mai multe tipuri si trebuie neaparat sa consulti medicul ginecolog inainte sa le folosesti, deoarece fiecarei femei i se potriveste un anumit tip de pilule, pe care numai un specialist le poate recomanda.

Dezavantajele sunt ca nu te protejeaza de boli cu transmitere sexuala si trebuie luata in fiecare zi. Citeste cu atentie prospectul in cazul in care te hotarasti sa iei pilule contraceptive. Eficienta lor este de 92%-99%.

Contraceptivele injectabile contin hormoni progestageni. De la locul injectarii acesti hormoni se extind si nu provoaca ovulatia. De asemenea, ingroasa mucosul la nivelul colului uterin si nu permit fecundarea ovulului. Aceste contraceptive se injecteaza o data la 8 - 12 saptamani si pot deregla menstuatia, chiar si lipsa acesteia. Au o eficienta de 99 - 99,7%.

Steriletul este un dispozitiv din plasitc, care se introduce in vagin numai de catre medicul ginecolog si poate fi schimbat si o data la 5 ani. Eficienta lui este de 99%, fiind recomandat femeilor care in general au avut deja o nastere si nu mai doresc un alt copil. Nici aceasta metoda contraceptiva nu te va feri de bolile cu transmitere sexuala.

Pilula de urgenta este o tableta care se ia in urma unui act sexual neprotejat pentru a evita instalarea unei sarcini nedorite. Se poate lua intr-un intreval de pana la 72 de ore de la actul sexual dar, cu cat este luata mai repede, cu atat este mai eficienta. Aceasta metoda contraceptiva, de urgenta, nu trebuie sa devina metoda de contraceptie permanenta deoarece contine o concentratie de hormoni destul de mare. Este recomdandata de cel mult 2 ori pe an.Nu uita ca prezervativul ramane singura metoda contraceptiva care impiedica instalarea bolilor cu transmitere sexuala si ca pentru orice alta metoda contraceptiva pe care o alegi, este bine sa consulti mai inainte un medic specialist.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ce inseamna omenirea
  • person

    "bucria de a trai inseamna pentru mine faptulsa iubesti si sentimentele sa iti fie impartasite"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Cotton Slim Fit Logo L
Shop Ele.rochevron_right