Pilula contraceptiva - efecte secundare pe care nu le stii

Pilula contraceptiva - efecte secundare pe care nu le stii
  calendar_month        
Pilulele contraceptive ingroasa mucusul, afecteaza preferintele sexuale, favorizeaza constipatia si insomniile.

Desi sunt mai mult de 50 de ani de cand femeile au acces la pilula, nu toata lumea este bine informata despre efectele secundare ale acestui medicament.

Medicii nu au timp sa discute toate detaliile cu pacientul. Ei prezinta de obicei lucrurile care au un impact major asupra sanatatii, ca de exemplu: riscul de formare a cheagurilor de sange la pacientele fumatoare, tensiunea arteriala mare, atac cerebral, migrene. In plus, unele efecte secundare ale pilulei de-abia s-au aflat.

Presiune la nivelul sinusurilor

Femeile care iau pilule sufera adesea de scaderea libidoului, au modificari bruste de comportament si de dispozitie, au senzatia de presiune la nivelul sinusurilor.

Astfel, unele femei pot observa ca sinusurile lor sunt un pic infundate. Se pare ca pilula contraceptiva afecteaza producerea mucusului. Acest lucru inseamna ca mucusul produs la nivelul nasului sau cervixului (colului uterin) este mai gros.

Pilula iti afecteaza preferintele in materie de barbati

De curand, au inceput cercetarile pentru a confirma o alta legatura intre pilula contraceptiva si nasul unei femei. Potrivit unui studiu britanic, se pare ca pilula modifica preferintele sexuale ale femeilor.

Astfel, daca ti-ai gasit alesul inimii, dar te-ai gandit sa iei pilule, s-ar putea sa nu-ti mai privesti partenerul cu aceiasi ochi iubitori si dupa tratament. Cercetatorii spun ca acest lucru reprezinta un pericol mai ales pentru fertilitate, deoarece barbatii astfel alesi nu sunt compatibili cu ele in cazul in care se doreste un copil.

Alte efecte secundare ciudate

Deoarece pilula produce, in multe feluri, o stare de pseudo-sarcina, in cursul tratamentului cu pilule se pot observa o serie de efecte secundare ale sarcinii.

Acest lucru inseamna ca femeile care iau pilule pot experimenta arsuri la stomac, constipatie si dereglari ale somnului (insomnii sau somnolenta).

In ceea ce priveste greutatea corporala, aceasta nu este o regula: unele femei slabesc, altele se ingrasa cand incep sa ia pilule.

De asemenea, femeile trecute de 35 de ani care fumeaza mai mult de 10 tigari pe zi nu ar trebui sa ia pilule, din cauza riscului cardiovascular. De asemenea, daca suferi des de migrene, ar trebui sa vorbesti cu medicul inainte sa te hotarasti sa folosesti contraceptia orala.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fortuna
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right