Pilula contraceptiva masculina

history_edu ele.ro calendar_month 04 Nov 2009, 13:46
Ani de-a randul medicii au incercat sa gaseasca o modalitate hormonala de contraceptie, a carei administrare sa iasa de sub incidenta femeii si sa fie transferata barbatului.
Din cauza efectelor adverse tot mai des intalnite la administrarea de pilule contraceptive cu continut hormonal, femeile prefera de multe ori alte metode contraceptive sau neglijeaza complet acest aspect, bazandu-se pe noroc.
Dar iata ca pilula contraceptiva masculina isi va gasi in curand materializarea, la o clinica privata din Seattle, unde o echipa intreaga de medici pun la punct ultimele detalii legate de cantitatea de hormoni optima pentru un efect contraceptiv fara riscuri pentru sanatate.
In ce consta pilula contraceptiva masculina?
In principal, baza este aceeasi, adica un continut de hormoni, testosteron si progesteron, intr-o concentratie suficienta pentru inhibarea productiei de spermatozoizi.
Functia sexuala nu este deloc afectata, barbatul putand avea erectie si intretine raporturi sexuale, iar in timpul orgasmului chiar elimina sperma. Insa aceasta va avea 0 continut de spermatozoizi.
Totusi, cateva intrebari raman fara raspuns:
- Ce se va intampla cu productia normala de testosteron masculin, care se dizolva in ficat?
- Va avea cantitatea de testosteron administrata suplimentar, odata cu pilula contraceptiva, efecte secundare?
- Va functiona la toti barbatii?
Controverse exista destule. Pe de o parte multi barbati privesc initiativa ca pe una complet nefolositoare, atata timp cat pe piata farmaceutica exista deja o gama foarte larga de contraceptive feminine, deja testate si aprobate.
Altii prefera oricand pastila contraceptive in locul prezervativului, in cazul in care partenera nu foloseste ea insasi o metoda contraceptiva hormonala, pastrandu-si placerea actului sexual, mult diminuata de folosirea prezervativului.
Alte articole despre