Problemele urinare si sexualitatea femeii

Problemele urinare si sexualitatea femeii
  calendar_month        
Problemele urinare sunt adesea extrem de jenante, chiar daca nu sunt grave din punct de vedere medical. Ele provoaca jena, rusine. Deoarece se manifesta intr-o zona vecina cu regiunea sexuala, au adesea consecinte neplacute asupra actului sexual.

"Sunt foarte jenata in timpul actului sexual. In timpul penetrarii, la un moment dat, simt brusc nevoia de a urina. Si simt ca daca nu ii spun sotului meu sa se opreasca, o sa urinez pe loc. Acest lucru ne distruge relatia, si mi-e si frica sa mai fac dragoste."

Aceste cuvinte sunt auzite adesea in cabinetele sexologilor. Totusi, in majoritatea cazurilor, este vorba despre un fenomen banal si normal. Peretele dinaintea vaginului se gaseste in apropierea uretrei, canalul prin care curge urina din vezica spre exterior. In timpul penetrarii, penisul stimuleaza aceasta zona si, sub efectul excitatiei, ea se umfla.

Acest fapt este de ajuns ca sa simti ceea ce se numeste "falsa nevoie de a urina". Aceasta senzatie este semnul ca femeia este excitata si ca a fost atins punctul G. Despre asta e vorba! Daca femeia continua, in niciun caz nu va urina. Ea va avea chiar sansa sa ajunga la orgasmul vaginal. Tot ce trebuie sa faci e sa urinezi inainte de actul sexual, ca sa te asiguri ca vezica e goala.

Clara se plange de alta problema: "Daca fac dragoste azi, sunt sigura ca maine ma voi trezi cu o infectie urinara . Tot timpul mi se intampla asta. De aceea nu pot experimenta adevarata placere, cand ma gandesc ce ma asteapta apoi!"Acest fenomen se produce adesea atunci cand femeia nu urineaza dupa actul sexual. Mersul la toaleta dupa actul sexual este o masura importanta de igiena: urina curata uretra care, in timpul relatiei, a putut fi contaminata cu bacterii. Aceste bacterii, daca nu sunt inlaturate prin curgerea urinei, pot urca in vezica unde se multiplica si dau nastere la infectii.

Este foarte important sa nu te abtii de la urinat dupa ce faci dragoste! Chiar daca nu ti se pare un gest foarte romantic, este foarte eficace si sanatatea este pe primul plan!

Sabina are, uneori, reactiile unei fantani arteziene, adica experimenteaza "ejacularea feminina". In momentul orgasmului, ea evacueaza prin uretra un lichid transparent, sub forma de jeturi. Acesta este semnul unei mari placeri sexuale. Din fericire, ea este informata si partenerul sau apreciaza aceste experiente. Insa alte femei sunt jenate, partenerii nu le inteleg, si au impresia ca urineaza in pat.

Dana nu reuseste sa faca dragoste. Medicul sau i-a spus ca sufera de vaginism, deoarece sotul ei nu poate sa o penetreze, vaginul contractandu-i-se violent la cea mai mica tentativa de apropiere. Dupa cateva consultatii la sexolog, s-a dovedit ca totul venea de la o problema urinara, care fusese tratata, insa corpul ei pastra inca amintirile durerilor pricinuite de boala. Cateva sedinte de hipnoza au rezolvat problema.

In general, genul acesta de probleme apare deoarece urina este considerata un lichid murdar. Nu este adevarat! Urina este un lichid steril, perfect curat. Ideile noastre gresite sunt cele care ne fac sa ne fie rusine sau sa nu indraznim sa mergem la medic! Este pacat, deoarece, aproape intotdeauna, exista o solutie simpla!

Recomandari