Testele de infertilitate

Testele de infertilitate
  calendar_month        
Testele de infertilitate sunt efectuate pentru a afla de ce o femeie nu poate ramane insarcinata.

Aceste teste determina daca problema este a barbatului, a femeii sau a amandorura.

Testele includ de obicei o examinare fizica, analiza lichidului seminal, teste de sange si alte proceduri speciale.

Cand ar trebui sa te testezi?

Inainte de a face un test de infertilitate, asigura-te ca tentativele de a ramane insarcinata au loc in perioada cea mai fertila din luna. Femeia este fertila in timpul ovulatiei si cu 1 -2 zile inainte. Daca vrei sa ai un copil, ar trebui sa tii un calendar al ciclurilor menstruale si al perioadelor de ovulatie. Acest calendar va ajuta doctorul in cazul in care te decizi sa faci un test.

Ia in calcul testele de infertilitate daca:

Exista o problema fizica - barbatul nu poate elibera sperma (ejaculare), sau femeia nu ovuleaza ori are cicluri menstruale neregulate.
Ai intre 30 si 40 de ani, nu ai folosit metode contraceptive timp de 6 luni si nu poti ramane insarcinata.
Ai intre 20 si 30 de ani, nu ai folosit metode contraceptive timp de un an sau mai mult, si nu poti ramane insarcinata.Este testarea dureroasa?

Unele teste, precum analiza de lichid seminal, examinarile fizice si testele de sange nu cauzeaza nici un fel de durere. Insa sunt unele proceduri mai invazive precum biopsia, laparoscopia sau histerosalpingograma care pot provoca anumite dureri.

Care este costul tesatrii?

Testele de infertilitate pot fi foarte costisitoare si cauatoare de stres. Tu si partenerul tau va trebui sa tineti seama de frecventa actelor sexuale si sa discutati despre acest lucru cu doctorul.

Inainte de a face un test de fertilitate discuta cu partenerul - uneori poti sa nu afli cauza infertilitatii nici dupa mai multe testari, deci este important sa decideti cate teste sunteti dispusi sa faceti.

Riscurile testarii

Testele simple, precum analiza lichidului seminal, testele de sange sau ultrasunetele nu ridica nici un fel de probleme. Celelalte proceduri medicale, precum histeroscopia sau laparoscopia, au un risc mai mare de dezvoltare a unor probleme dupa testare.

Unde se efectueaza testarea

Multe teste de infertilitate, precum examinarea fizica, istoricul medical, si testele de sange pot fi efectuale la o clinica sau spital de catre un obstetrician sau un endocrinolog specializat pe probleme de fertilitate. Testarea barbatului poate fi efectuata de catre un urolog. Unele proceduri medicale sunt efectuate in sala de operatii.

Beneficiile testelor de infertilitate

Testele de infertilitate iti pot spune ce anume cauzeaza problema, iar uneori poti fi chiar tratata in timpul testarii. Spre exemplu, o trompa uterina blocata ar putea fi operata in timpul unei histerosalpingograme.

Uneori, in ciuda testarii, nu pot descoperite cauzele infertilitatii, iar alteori nu toate problemele pot fi tratate. Infertilitatea masculina este mai greu de tratat decat cea feminina. Cu toate astea, poti ramane insarcinata cu ajutorul tehnologiei reproductive asistate, care poate trata problemele barbatului sau ale femeii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Prizoniera a noptii albe
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right