3 motive sa-ti duci copilul la dentist la o varsta frageda

3 motive sa-ti duci copilul la dentist la o varsta frageda
  calendar_month     photo_cameraPexels    
Vizita la medicul dentist poate fi un prilej de bucurie pentru copilul tău, în special atunci când ea este asociată cu lucruri pozitive care îl încântă și îl binedispune. În plus, familiarizarea copilului de la vârste fragede cu verificările stomatologice va aduce doar beneficii pentru menținerea sănătății orale pe tot parcursul vieții.

Iată de ce este recomandat să vii și tu cu cel mic la un control periodic în cabinetul medicului dentist și cum anume să îl pregătești pentru ca totul să decurgă natural și plăcut, pentru toată familia.

Vizite regulate pentru prevenție și educație timpurie

Cu cât ajungi mai repede cu copilul tău în cabinetul stomatologic, cu atât mai bine. Așa cum citim și pe blogul Clinicii Dr. Leahu, igiena dentară este esențială atunci când vorbim despre riscurile apariției cariilor în rândul copiilor. Astfel, chiar și atunci când dantura este sănătoasă, copilul tău va învăța cum să prevină apariția problemelor. Dentistul îi va explica și cum arată o carie, cum apare și cum îi afectează dantura. Mai mult, specialistul poate identifica eventualele afecțiuni și poate oferi recomandări pentru îmbunătățirea igienei orale și a obiceiurilor alimentare sănătoase. De altfel, scopul este familiarizarea copilului cu vizitele la dentist și înțelegerea importanței îngrijirii dentare corecte.

Întreținerea sănătății dentare

Copiii au nevoie de îngrijire specială a dinților pe tot parcursul dezvoltării lor, iar un medic stomatolog poate oferi sfaturi și tratamente personalizate pentru a menține o dantură sănătoasă. Examinările și igienizarea dentară regulată sunt esențiale pentru a preveni problemele dentare pe termen lung și pentru a evita durerea sau disconfortul asociat cu afecțiunile dentare netratate

Construirea unei relații de încredere cu medicul dentist

Dacă copilul se familiarizează cu medicii dentiști de la o vârstă fragedă, va dezvolta o legătură de încredere cu aceștia. Așa cum citim și pe growpediatricdentistry.com, acest lucru este important pentru că va face mai ușoară gestionarea fricii sau anxietății pe măsură ce copilul crește și are nevoie de tratamente dentare mai complexe. Un copil care are o experiență pozitivă la dentist în primii ani de viață, va fi mai dispus să coopereze în timpul tratamentelor viitoare.

Înainte de vizita în cabinetul stomatologic, ai grijă să nu folosești cuvinte cu impact negativ, precum „durere”, „ac” sau „plâns”. Discută deschis cu copilul tău și asigură-te că va înțelege importanța protejării danturii sale. Desigur, la nevoie, nu ezita să îi promiți mici recompense de îndată ce vizita în cabinetul dentistului se termină. Însă nu condiționa aceste recompense, pentru a evita asocierea vizitei medicale cu o experiență forțată.



Alege întotdeauna un medic pedodont, specializat în stomatologia pentru copii și o clinică ce are servicii destinate celor mici. În acest fel, copilul va primi explicații pe înțelesul lui, iar atenția îi va fi distrasă prin tehnici și mijloace specifice. Astfel, consultația stomatologică va decurge fără neplăceri, iar tu și familia ta vă veți întoarce mereu cu zâmbetul pe buze pe scaunul medicului stomatolog.


Recomandari