4 elemente care asigura o igiena optima in spatiile sanitare publice

4 elemente care asigura o igiena optima in spatiile sanitare publice
  calendar_month     photo_camerapexels.com    
În zilele noastre, igiena este foarte importantă, așa că îi acordăm o atenție din ce în ce mai mare. Atunci când suntem în locuri publice, este cu atât mai important să fim precauți și să alegem spații cât mai bine igienizate. Dacă nu ai un job remote, atunci vei intra zilnic în contact cu spații sanitare publice, fie la birou, fie în zone comerciale sau restaurante. Avem pentru tine o listă a principalelor obiecte sanitare care îți asigură o igienă optimă.

1.Robinetul pentru apă

Este obiectul pe care îl ating toate persoanele ce folosesc grupul sanitar și are un potențial mare de a acumula germeni și bacterii pe suprafața sa. Producătorii de baterii pentru baie au luat în calcul acest aspect și au venit pe piață cu următoarele soluții:

- baterii cu temporizator: nu necesită rotirea sau ridicarea robinetului. Apa se pornește printr-o simplă apăsare de buton și curge timp de 6-10 secunde, în funcție de setări și model. Este asigurat, astfel, un contact limitat cu pielea și riscul de a contacta bacterii scade considerabil. Un alt avantaj este dozajul apei, ce are rol în reducerea risipei de apă și a energiei (în cazul apei calde). Inclusiv materialul din care sunt confecționate bateriile este unul ce nu favorizează înmulțirea microorganismelor dăunătoare sănătății omului.

- baterii cu temporizator și senzor de mișcare: elimină complet contactul pielii cu robinetul și au același beneficiu de reducere a risipei de apă și energie.

2. Tipul de săpun și tipul de dozator de săpun

Săpunul solid este o alegere mai prietenoasă cu mediul, întrucât nu are un ambalaj atât de complex, dar este recomandat mai mult pentru uz casnic. Dacă vorbim despre spații publice, atunci cu siguranță săpunul lichid este mai eficient și mai sigur în ceea ce privește igiena. Modelele de dozatoare de săpun sunt și ele variate, iar cele mai frecvent întâlnite sunt:

- dozatoare de săpun manuale: au un buton ce eliberează săpunul lichid printr-o simplă apăsare. Pot fi confecționate din plastic sau metal, ideale fiind cele din metal. Unele dintre aceste dispozitive sunt prevăzute cu sistem de control al dozajului și cu o supapă antipicurare, pentru a evita risipa.

- dozatoare de săpun automate, cu senzor, pentru eliminarea totală a contactului cu pielea. Alimentarea lor se face cu baterii și cantitatea de lichid per utilizare poate fi ajustată, la unele modele mai performante. Majoritatea modelelor de dozatoare pot fi reîncărcate cu orice tip de săpun, dar există și producători care vând rezerve speciale pentru aparatele lor. Pentru pielea delicată, există dozatoare de spumă, la fel de eficiente precum săpunul lichid.

3. Vasele de toaletă sau bazinele acționate cu senzor

Producătorii de instalații sanitare au dezvoltat sisteme inteligente pentru vase și bazine, astfel încât să fie acționate prin intermediul unui senzor, fără a fi nevoie de contact fizic, ci doar de apropierea mâinii de senzor. Acesta funcționează cu infraroșu și permite reglarea anumitori parametri, cum ar fi: timpul, clătirea cu volum maxim sau minim de apă, culoarea sau intensitatea luminii. Alimentarea se face la o sursă de alimentare (la priză), în cazul instalațiilor cu senzor inclus din fabricație.

Dacă îți dorești un astfel de bazin acasă, dar nu ai un buget foarte mare, poți cumpăra un mecanism special, care se montează pe orice tip de rezervor și care funcționează cu baterii.

4. Uscătoarele pentru mâini

Uscătoarele sunt foarte populare și le găsim în aproape toate spațiile sanitare publice. Sunt foarte avantajoase, deoarece nu consumă o cantitate mare de curent (spre exemplu, o utilizare poate necesita un consum de doar 0.3 kWh) și usucă mâinile într-un interval scurt de timp, de 10-15 secunde. Precum în cazul celorlalte accesorii și instalații, uscătoarele de mâini pot fi manuale sau automate (cu senzor). Cele manuale au un buton ce trebuie apăsat pentru pornire, iar cele automate au un senzor și pornesc atunci când pui mâna în apropierea acestuia.

Indiferent unde mergi, ai grijă de sănătatea ta și orientează-te, pe cât posibil, către spații sanitare utilate cu sisteme și instalații igienice.

Recomandari