5 lucruri pe care nu le stiai despre epilarea inghinala cu ceara!

5 lucruri pe care nu le stiai despre epilarea inghinala cu ceara!
  calendar_month   update 07 Sep 2015, ora: 20:03      
Probabil ca nu este femeie care sa nu se teama de epilarea cu ceara. Numai gandul ca trebuie sa mergi din nou la salon sau ca trebuie sa te epilezi singura si iti da deja fiori. Cu atat mai mult cand este vorba despre zona inghinala. Poate ca lucrurile ar fi un pic mai simple daca ai fi mai bine informata.

Iata ce ar trebui sa afli inainte sa te epilezi inghinal cu ceara de albine:

1. Devine din ce in ce mai usor

Prima data e mai greu. Insa pe masura ce incepi sa practici regulat aceasta metoda de eliminare a parului nedorit din zonele intime vei vedea ca va deveni mult mai simplu si mai putin dureros. Unele femei renunta dupa prima incercare, insa abordarea este gresita pentru ca evident nu e

2. Nu te epila pentru prima data cand esti insarcinata

Multe femei insarcinate ajung pentru prima data pe mana specialistilor de la saloanele de infrumusetare cu putin timp inainte sa nasca. Trebuie sa stii insa ca daca nu te-ai mai epilat niciodata cu ceara, ci ai folosit alte tehnici de epilare ar fi bine sa eviti sa faci asta pentru prima data cand sarcina este deja maricica. Durerea pe care o vei avea de suportat, daca nu este cunoscuta, adica daca nu ai mai experimentat-o pana acum, s-ar putea sa ti se para mult prea mare, iar stresul provocat sa declanseze contractiile.

3. Merita durerea pentru efectul de lunga durata

Cu cat te epilezi cu ceara mai des, cu atat parul va deveni mai moale si mai subtire. Multe femei sustin ca se si diminueaza volumul parului crescut in zonele intime. Insa pentru durata lunga pana la urmatoarea data la care vei fi nevoita sa treci pe la salon este cea care merita probil cel mai mult.

4. Conteaza tipul de ceara pe care o folosesti

Nu e indicat sa intri intr-un magazin si sa alegi primul tip de ceara care iti pica in mana pentru ca s-ar putea sa ai parte de experiente neplacute. Eventual, intreaba-ti prietenele ce tip de ceara folosesc, intrucat unele sunt mai lipicioase, altele se intind mai greu sau provoaca mai multa durere atunci cand sunt dezlipite de pe piele. Spre exemplu, ceara clasica produce mai multa durere si poate afecta pielea comparativ cu benzile epilatoare.

5. Evita sa faci sport imediat dupa epilare

Chiar daca aveai programare si la sala de sport dupa sedinta de epilat ar fi bine sa amani ora de efort fizic daca nu vrei sa te trezesti cu o iritatie de toata frumusetea. Cosmeticienii recomanda o pauza de 24 si chiar de 48 de ore intre epilarea inghinala si ora de sport.
Recomandari