5 sfaturi pentru dinti perfecti si gingii sanatoase

5 sfaturi pentru dinti perfecti si gingii sanatoase
  calendar_month        
Igiena orală are o importanță majoră, deoarece atunci când nu este realizată corect, pot apărea probleme care vor fi greu de rezolvat în timp.

Atunci când este vorba despre igiena orală, nu trebuie să ai grijă doar de dinți. Gingiile au nevoie de o atenție specială, întrucât o sănătate orală slabă va duce la gingivită și parodontoză. Iată 5 sfaturi pentru dinți perfecți și gingii sănătoase de care trebuie să ții cont:

Folosește ața dentară

Depunerile de placă și bacteriile dintre dinți nu pot fi curățate la un periaj obișnuit. Utilizarea aței dentare previne formarea de cavități între dinți și de-a lungul gingiei.

Atunci când tartrul de la nivelul gingiei nu este înlăturat, se formează pungi care inflamează gingia, din cauza căruia se instaurează bolile gingiei.

Curățare profesională

Resturile de mâncare rămase pe dinți formează placa, iar aceasta se transformă în tartru, pe care nu îl poți îndepărta la periajul obișnuit. Odată cu curățarea profesională, dentistul îți va recomanda alte intervenții acolo unde este cazul, precum un implant dentar sau înlăturarea unor carii.

Periază dinții de două ori pe zi

Poate că nu ai cum să îți periezi dinții chiar după fiecare masă, dar este absolut necesar să te speli pe dinți dimineața și seara. În acest mod, placa formată pe dinți nu se va transforma în tartru. Periajul înainte de culcare este important mai ales seara, înainte de culcare, deoarece în timpul somnului bacteriile îți atacă dinții dacă nu sunt înlăturate.

Folosește apă de gură

Apa de gură ajută la curățarea reziduurilor de placă și a particulelor de mâncare pe care nu ai reușit să le elimini la periaj sau cu ajutorul aței dentare. În plus, ajută la prevenirea sau reducerea gingivitei, și este indicată mai ales pentru aparat dentar.

Evită fumatul și alcoolul

Fumatul este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri pentru sănătatea orală. Acesta cauzează colorarea dinților, placă, tartru, probleme ale gingiilor și cancer bucal. În plus, îngreunează vindecare în cazul unei leziuni sau al unei intervenții precum tratamentul cu implant.

De asemenea, alcoolul este dăunător, deoarece usucă gura, reduce producția de salivă și favorizează înmulțirea bacteriilor. Mai mult, majoritatea tipurilor de alcool sunt acide și conțin zahăr care sunt nocive pentru dinți și gingii.

Nu uita să programezi vizite regulate la dentist, chiar dacă nu ai o problemă care să te deranjeze. Vizitele profilactice, pentru curățare sau simple verificări te vor ajuta să îți menții dinții și gingiile sănătoase.

În unele cazuri, o carie poate eroda dintele fără să îți dai seama inițial și o poți descoperi prea târziu. Din acest motiv, este bine să programezi o vizită la medicul tău stomatolog de două ori pe an și să nu amâni o vizită dacă simți că ai o problemă.

Autor: Organic Agency - Servicii Optimizare SEO Bucuresti

Recomandari