De ce ne imbolnavim mai des de enterocolite in perioada verii
Diareea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni de sănătate. De fapt, este a doua după răceli si cu toții am avut-o la un moment dat și știm că întotdeauna este însoțită de alte afecțiuni. Deși ne poate afecta în orice moment al anului, este mai frecventă primăvara și vara, iar dacă te întrebi de ce, vom descoperi de ce ne îmbolnăvim mai tare în sezonul cald și cum să o evităm.
Această problemă constă în 3 sau mai multe scaune decât în mod normal, cu o consistență lichidă-moale în 24 de ore, este aproape întotdeauna însoțită de vărsături, dureri abdominale, febră și stare generală de rău, însă tratamentul trebuie făcut de un medic în funcție de simptome și de agentul care o provoacă, poate fi vorba de virusuri, bacterii sau paraziți, dar cel mai important lucru este evitarea deshidratării.
De ce ne îmbolnăvim mai tare pe vreme caldă și cum putem evita acest lucru?
Motivul pentru care diareea și bolile gastro-intestinale sunt mai frecvente pe timp de caniculă este că acela ca temperaturile ridicate accelerează descompunerea alimentelor care se află la temperatura camerei. De fapt, multe dintre tarabele cu mâncare stradală nu au sisteme de refrigerare adecvate, ceea ce poate înrăutăți situația.
În plus, sezonul cald este sezonul favorit pentru dăunători precum muștele, țânțarii, gândacii, care inoculează germeni, viruși, bacterii și protozoare în alimentele și suprafețele pe unde umblă. De aceea, recomandarea este să păstrați alimentele bine depozitate în recipiente ermetice în frigider până în momentul în care le gătiți, iar odată gătite să nu rămână mai mult de 30 de minute la temperatura camerei.
Dacă nu le veți consuma în acel moment, păstrați-le în frigider sau în congelator într-un recipient bine închis. În plus, trebuie să ne amintim să manipulăm întotdeauna alimentele cu mâinile curate, altfel le putem contamina și favoriza apariția diareei.
Mai există și așa-numita "diaree a călătorului", care se referă la această afecțiune în timpul călătoriilor și care apare deoarece obiceiurile alimentare sunt relaxate sau modificate sau, din cauza timpului și a itinerariului, mâncăm în locuri care nu au măsurile de igienă necesare.
Un alt motiv pentru care puteți face diaree în vacanță este dacă beți apă din piscine, deoarece, deși acestea au clor pentru a ucide paraziții, cum ar fi E. coli, nu întotdeauna sunt omorate toate bacteriile sau poate dura câteva zile pentru a le ucide.
Cryptosporidium este un parazit care rezistă la clor, poate trăi până la 7 zile în apa clorată și, dacă vă infectează, provoacă diaree și vărsături. Alte bacterii care se pot găsi în apă sunt Giardia și Sighella, care provin din fecale și nu, nu contează dacă nu îți faci nevoile în piscină, dar corpul conține aproximativ 0,14 grame din acestea care trec în apă.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Justitia si fondurile structurale europene
- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"