Dieta-miraculoasa cu masline: Afla cum te ajuta sa ai o viata lunga si sanatoasa!

history_edu ele.ro calendar_month 29 Mai 2015, 16:00 update 29 Mai 2015, ora: 10:59 web antenasatelor.ro
Prin nivelul ridicat de antioxidanti, maslinele protejeaza celulele umane de radicalii liberi, favorizanti ai afectiunilor cardiovasculare, ai cancerului si ai procesului de imbatranire. Raportul optim dintre concentratiile de calciu, magneziu si fier face din maslina un veritabil medicament, atat profilactic, cat si terapeutic, in orice afectiune.
Puterile ascunse ale fructului magic consta in bogatia de vitamine si minerale ale acestuia. In afara unor proteine importante, grasimi specifice si zaharuri, asociate unor vitamine si minerale necesare organismului, in pulpa de maslina se gasesc majoritatea mineralelor utile organismului in cantitati optime: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, cupru, fier, mangan, seleniu.
Dieta cu masline. Ce sa mananci zilnic
Micul dejun: Sunt indicate maslinele verzi, mai putin sarate, indiferent de preferintele tale. Nu se consuma mai mult de 100-150 g de masline. Maslinele, chiar in cantitati mici, nu trebuie sa lipseasca din micul tau dejun. Inainte de micul dejun se recomanda o lingura cu ulei de masline.
Pranzul: Cei care nu au probleme cu sistemul cardiorespirator pot consuma cam 70-100 g masline, ca "aperitiv, pe stomacul gol, fara a servi inainte bauturi alcoolice distilate, vinuri sau alte mancaruri cu masline. Dupa pranz nu se mai pot manca masline timp de cel putin 5 ore.
Cina: La cina se recomanda sucurile bogate in citrice care sa completeze dieta cu masline. Prezenta vitamina C favorizeaza binefacerile maslinelor. Nu consuma mai mult de 70 g de masline. Dupa o cina nu foarte bogata in masline este nevoie de o relaxare musculara de 10-15 minute si de un consum mare de lichide nealcoolizate, necarbonatate.