Durerile menstruale: 5 sfaturi pentru a scapa de ele

Durerile menstruale: 5 sfaturi pentru a scapa de ele
  calendar_month        
Statistic vorbind se pare că jumătate dintre femei sau mai mult, au mărturisit că simt durerile menstruale în fiecare lună. Însă unele sunt mai norocoase și se pare că nu trec prin aceste chinuri. Sunt femei chiar se simt perfect normal.

Ce sunt durerile menstruale, din ce cauza apar și cum le poți ameliora?

Probabil știi cu exactitate data la care vei fi în perioada de menstruație și știi cum să te pregătești cuabsorbante bumbac sau tampoane.

Crampele menstruale se traduc printr-un disconfort apărut în jurul abdomenului, destul de des întâlnite în special în zona inferioară și în spate. Acestea apar atunci când uterul se contracta pentru a-și pierde mucoasa, cunoscută și sub numele de mucoasa uterină.

Poți trage un semnal de alarmă atunci când te confrunți cu dureri insuportabile sau dacă aiscurgeri maronii, însă acestea din urmă pot fi perfect normale. Atenție, dacă sunt însoțite și de alte simptome, atunci e cazul să apelezi la un medic.

5 remedii pentru a calma durerile menstruale:

1. Bea mai multă apă pentru a reduce starea de balonare

Balonarea înseamnă disconfort și îți poate amplifica durerea. Și încă ceva, consumul de apă fierbinte poate crește fluxul de sânge din corp, relaxează mușchii, deci reduce și crampele cauzate de contracțiile uterine.

2. Relaxează-te cât de mult posibil

Stresul îți poate provoca și agrava crampele. De aceea, îți recomandăm să reduci stresul prin tehnici de meditație, yoga, respirație profundă sau propriile metode. Dacă te relaxează o excursie, mergi într-una!

3. Savurează ceaiurile din plante

Bea cel puțin un ceai pe zi din plante ce dețin proprietăți antiinflamatoare și compuși antispastici care îți pot calma inflamația și pot reduce spasmele.
Mușețelul, ghimbirul sau feniculul sunt o modalitate ușoară și naturală de a trata spasmele menstruale.

Cu cât menții această zonă mai echilibrată și sănătoasă, cu atât vei reduce șansele de a experimentasangerari intre menstruatii sau sângerări vaginale anormale. Ele pot reprezenta probleme minore, însă cea mai bună rețetă este investigația.

4. Aplică niște căldură

Poți încerca noii plasturi termici, preferații noștri, de la ENROUSH. Lipești plasturele pe lenjeria ta intimă, tragi blugii pe tine și gata, te poți mișca în voie. Sunt foarte subțiri încât nici se vor observa!

5. Exerciții pentru relaxare musculară și endorfine

Chiar dacă simți că nu ai chef să faci ceva, cincisprezece minute de yoga, mers pe jos sau întinderi ușoare ar putea fi tot ce ai nevoie pentru ca, corpul tău să elibereze endorfine și să te facă mai fericită.

Aceste 5 metode te vor ajuta să scapi de durerile menstruale, dar și să treci mai ușor prin perioada “sensibilă” a lunii. Alege metoda care ți se potrivește și bucură-te de viață, în orice zi.

Recomandari