Pericolul ascuns din capsune. Iata de ce sunt interzise copiilor!

Pericolul ascuns din capsune. Iata de ce sunt interzise copiilor!
  calendar_month   update 05 Iun 2015, ora: 10:56     web adevarul.ro  
Capsunele se regasesc in topul celor mai bogate fructe in antioxidanti. Cu toate acestea, pe cat sunt de apetisante si gustoase, pe atat sunt de periculoase.

Medicii nu recomanda aceste fructe copiilor mai mici de un an, deoarece este un fruct cu un ridicat potential alergen.

"Pentru a-ti da seama la care fructe este alergic copilul tau trebuie sa stii la ce fructe manifesti tu si partenerul tau reactii alergice. Insa orice fruct poate cauza alergia la copii. Fructele cu grad alergenic crescut in randul copiilor sunt capsunele, kiwi, mure, zmeura, caisele, piersicile, dar si cele din categoria citricelor. Trebuie manifestata prudenta la copiii mai mici de un an. Aceste fructe nu trebuie introduce in alimentatia copilului mai devreme de un an, deoarece sistemul imunitar si cel digestiv nu sunt complet dezvoltate", spune dr. Daniela Cantaragiu.

Manifestarile apar imediat dupa ce copilul a mancat respectivul fruct, iar simptomele variaza de la reactii usoare ca iritatii locale (in zona gurii) pana la reactii moderate ca: urticarie, iritatii ale pielii, diaree, greata, varsaturi, rinita alergica, conjuctivita alergica, crampe abdominale sau stomacale.

Recomandari